Facebook hozzászólás

Együtt támad a hideg és az influenza!

Nagyon változékony napokban van most részünk! A csütörtöki 10, 12 fokos meleget követően egy erős hidegfront újabb lehűlést hoz. Csapadék és hideg szél is érkezik, a kora tavasz pedig hirtelen vált át ismét a zord januári télbe. Megint szükség lesz a sapkára, a sálra. 

Fagy bogyóval, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Már ez a pár napos melegedés is szokatlannak volt mondható, az előző napokban gyorsan változó időjárás pedig szintén kevésbé jellemző az év eleji időszakra. A visszatérő nyirkos, fagyos idő sajnos tartósnak ígérkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A front rendkívül igénybe veszi még az egészséges szervezetet is, a szívbetegek, az idősek, illetve a krónikus betegséggel küzdők pedig fokozott veszélynek vannak kitéve. Ez a terhelés már önmagában is elég lenne, de mindezt még az influenzaszezon is tetőzi! Hivatalosan is járványidőszak van, a legyengült szervezet pedig a szokásosnál is védtelenebb a kórokozókkal és a külső hatásokkal szemben.

A téli időszakban egyébként is sokan keresnek meg minket szűnni nem akaró fejfájással,  görcsös panaszokkal, most pedig rendkívül megszaporodtak ezek az esetek! A panaszokhoz sokszor általános gyengeség is társul, a tünetek mérséklődése pedig jóval tovább tart – figyelmeztet a meteogyógyász. Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!