Facebook hozzászólás

Ennél változékonyabb már nem is lehetne a tavasz

A rekordmeleget tartogató hétfői nap után a kedd hajnalra érkezett hidegfront már több fokos lehűlést, és erős szelet hozott. A front mögött nagyjából egy napig tart a hűvösebb levegő beáramlása, de még így sem lesz hidegebb a március elején szokásosnál. Amit leginkább megtapasztalhatunk, hogy tartósan erős marad a szél!

Sárkányok a szélben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A szeles idő a hidegfronttal társulva sok panaszt okoz az arra érzékenyeknél. Péntekig ugyan újabb front nem érkezik, de a hirtelen visszamelegedés, majd ezt követően az erős széllel érkező pénteki újabb hidegfront szinte mindenki szervezetére erős megterhelést jelent. A téli időszakban kimerültünk, a vitamintartalékaink is kiürültek, így a panaszok a szokásosnál is erősebben jelentkezhetnek.

− A következő napok rendkívüli változékonysága tartós igénybevételt jelent. Ez különösen igaz a szívbetegekre és a keringési panaszokkal küzdőkre – közülük nagyon sokan keresnek fel minket vérnyomás-ingadozás, gyakori rosszullét, általános kimerültség esetén. A fejfájás és a migrén is mindennapos, és most még a szokásosnál is erősebben jelentkezhet. Visszatérő, vagy intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését − figyelmeztet  Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Így lehetsz makkegészséges tavasszal is
Sokan megfogadjuk szilveszterkor, hogy fittebb és egészségtudatosabb életet élnünk majd az új évben. Az egyik legismertebb, ötcsillagos sárvári hotel szakértője hasznos tippekkel segít, hogy a kezdeti lelkesedés valóban egész évben kitartson és hónapról hónapra fittebbek legyünk! A telet már megtanultuk, most jön a tavasz.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Viszket a tenyerem!

Még az Európai Parlament összes mozsdóját is felszerelték a helyes kézmosást bemutató tájékoztatóval évekkel…

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…
1 / 1 500

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!