>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott terhelést jelentenek még az egészséges szervezetre is!

Szeptember elején is folytatódott a nyárias idő, hétfőn a hőmérséklet csúcsértékei helyenként megközelítették a 30 fokot. Úgy tűnik a meleg időnek egy kedden érkező markáns hidegfront vet véget. A front mögött az erős északias széllel sarkvidéki eredetű légtömegek áramlanak fölénk: szerdától éjszakánként erősen lehűl a levegő, az északkeleti fagyzugos, szélvédett völgyekben talajmenti fagy is kialakulhat, és a délutánok sem hoznak már nyárias időt, a csúcshőmérséklet értékei az ország nagy részén 20 fok alatt maradnak. Az érkező hidegfront hatására jelentősen romlik az élettani helyzet, a szívbetegek fokozott veszélyben vannak – hívja fel a figyelmet a meteogyógyász.

Alvászavar, Kép: pixabay
Alvászavar, Kép: pixabay

Ilyen és ehhez hasonló markáns változások idején nagyon sokan keresnek fel bennünket görcsös panaszokkal, vérnyomás-ingadozással, és alvásproblémákkal. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nyárból szinte a fagyokba zuhanunk, ez pedig fokozott terhelést ró a krónikus betegek szervezetére is: ilyenkor a gyakoribbá válnak a szívpanaszok, az infarktus kialakulásának kockázata pedig ugrásszerűen megnő. Az egyéni érzékenység függvényében nagyon gyakoriak lesznek a fejfájásos tünetek és az ízületesek is sokat fognak szenvedni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők − mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. Kedvező, hogy az elmúlt napok növekvő porkoncentrációja után kitisztul a levegő, érdemes sétálni a szabadban, de fontos lesz a réteges öltözködés.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 163

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!