Facebook hozzászólás

Ettől féltünk: hirtelen tör ránk a tél, sőt hó is lehet!

Az extrém meleg idő mégiscsak megbosszulja magát! Miközben a hét elején melegrekordok dőltek sorra, hétvégére már kemény fagyokra, sőt, hózáporra kell készülnünk.

Kutyakabát, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Meteogyógyászati szempontból a rosszabbik forgatókönyv jött be, a kevésbé megterhelő fokozatos lehűlés helyett hidegbetöréssel megyünk át a téli időbe. A pár nap alatt lejátszódó évszakváltó lehűlés rendkívül megterhelő lesz a szervezetünk számára. A szerdai 20 fokot is elérő hőmérsékletek és rekordenyhe éjszakák helyett hajnali fagyokra és 10 fok alatti nappali hőmérsékletekre kell készülnünk a hétvégén, de északkeleten akár hózáporoknak is „örülhetünk”. És a folytatás még rosszabb lesz, télies idő várható.

Sürgősen át kell állnunk a téli körülményekre – figyelmeztet Pintér Ferenc meteogyógyágyász, a Meteo Klinika igazgatója. Vegyük elő meleg ruhatárunkat, és készüljünk fel a több fokos reggeli fagyokra a fűtésben, a kertekben és a közlekedésben is. A markáns lehűlés nagyon sok embernél okoz vérnyomás kiugrást, görcsös panaszokat, fejfájást, szédülést, ízületi bántalmakat. Megugrik az infarktusok és a koraszülések száma is. A gyengülő immunrendszer miatt nő a meghűlés veszélye. Aki ebben az időszakban ilyen jellegű tüneteket tapasztalnak, számukra különösen ajánlott egy meteogyógyászati kivizsgálás, mert ők nagy valószínűséggel időjárás-érzékenyek.

Őszi bakancslista hedonistáknak
Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!