Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ez a hétvége is fejfájással telik!

A „hírhedt” áprilist is megszégyenítő, amit ebben az évben a májusi időjárás produkál. Egyszer melegrekordok, majd hidegrekordok dőlnek, sőt! Az elmúlt napokban Magyarország több pontján havazott is!

Nem ritka, hogy egyik napról a másikra 10 fokot emelkedik, majd csökken a maximumhőmérséklet, a szél pedig hol északról, hol délről fúj viharos erősséggel. Ez a változékonyság a következő napokban is folytatódik– tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Az elmúlt hetekben a frontok átjáróházává vált a Kárpát-medence, a frontmentes péntek után pedig egy újabb, mondhatni „menetrendszerűen” érkező kettősfront alakítja az időjárásunkat, ami ráadásul több napig a térségünkben vesztegel majd. A szervezetük mindezt nehezen tolerálja, a drasztikus hatások ráadásul össze is adódnak. Éppen ezért napról napra gyengül az immunrendszerünk, és gyakori, hogy akár már egy kisebb terhelés is komoly panaszokat vált ki.

Tavaszi eső, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Sokan keresnek fel minket ilyenkor tartós, és még a szokásosnál is sokkal kínzóbb fejfájással és migrénnel, ami nem csak a nappali tevékenységeket, hanem gyakran az éjszakákat is megkeseríti. A szívbetegekre is nagy igénybevétel hárul, vérnyomás-ingadozás pedig bármikor előfordulhat. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nagyon fontos, de sokszor ez nem elég. Visszatérő panaszok esetén nem érdemes tovább várni, hanem minél előbb célszerű részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, hogy ezek véglegesen megszűnhessenek – tanácsolja a szakember!

Hess, álmatlanság! Segít a füvesember!

Szabó Gyuri bácsi a levendulásban, Kép: gyorgytea.hu
Kép: gyorgytea.hu

Ma már szinte népbetegség az alvászavar. Gyuri bácsi szerint a gyógynövények mellett a kevesebb idegeskedés és a kütyük kikapcsolása segíthet a legtöbbet. Nézzük, milyen teákat ajánl a bükki füvesember a rossz alvóknak.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!