>
Facebook hozzászólás

Ez már május, nem is április – remek idő hétvégére

Végre elkényeztet bennünket az időjárás! Pénteken még túl kell élnünk egy kettős frontot, de a hétvégén már májusi időben kirándulhatunk. Már aki nem munkával tölti a szombatot …

Fiatal pár májusban sétál, Kép: pixabay
Irány a természet! Kép: pixabay

Tartósan meleg léghullámok alakítják a Kárpát-medence időjárását, ami igazi tavaszi időt hoz a következő napokban. De nem is áprilisit, hanem egyenesen májusit! A hétvégén 6-8 fokkal lesz melegebb, mint az ilyenkor szokásos hőmérsékletek. A napos, csendes időben mindenféle kültéri program ajánlható: irány a hegyek, a kiskert, egy jó séta, kocogás, kerékpározás! Vasárnap kis eséllyel egy-egy zápor elkaphat bennünket, de jelentős csapadékra nem kell készülnünk.

Persze azért jó lesz megfogadni pár tanácsot: az erős UV-sugárzás miatt már a közepesen érzékeny bőrűeknek is védekezniük kell a déli órákban. Az erőteljes meleghullám sok embernél okozhatnak kellemetlen, sőt veszélyes tüneteket, gyakori a fejfájás, nő a sztrók kockázata.  Pénteken pedig egy kettős front terheli a szervezetünket, ami nagyon sok panaszt okozhat. Szerencsére ezek kezelésére már hatékony módszerekkel rendelkezünk – tájékoztatott Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Ne a cukorbetegség állítsa meg a tavaszi lendületedet!
Nincs jobb módszer a téli levertség elűzésére, mint új erővel vágni neki a tavasznak. A megújulás időszakában nagyobb szerepet kap a helyes táplálkozás, a testmozgás, az egészség karbantartása. Azoknak sem kell lemondaniuk egy egészségesebb életmód kialakításáról, akik mindennapos rutinját meghatározza egy olyan krónikus betegség, mint például a diabétesz. Azonban a világszerte egyre nagyobb mértéket öltő cukorbetegség sem lehet akadály, itt az idő új és hasznos szokásokat beépíteni a hétköznapokba!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 164

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!