Facebook hozzászólás

Ez már május, nem is április – remek idő hétvégére

Végre elkényeztet bennünket az időjárás! Pénteken még túl kell élnünk egy kettős frontot, de a hétvégén már májusi időben kirándulhatunk. Már aki nem munkával tölti a szombatot …

Fiatal pár májusban sétál, Kép: pixabay
Irány a természet! Kép: pixabay

Tartósan meleg léghullámok alakítják a Kárpát-medence időjárását, ami igazi tavaszi időt hoz a következő napokban. De nem is áprilisit, hanem egyenesen májusit! A hétvégén 6-8 fokkal lesz melegebb, mint az ilyenkor szokásos hőmérsékletek. A napos, csendes időben mindenféle kültéri program ajánlható: irány a hegyek, a kiskert, egy jó séta, kocogás, kerékpározás! Vasárnap kis eséllyel egy-egy zápor elkaphat bennünket, de jelentős csapadékra nem kell készülnünk.

Persze azért jó lesz megfogadni pár tanácsot: az erős UV-sugárzás miatt már a közepesen érzékeny bőrűeknek is védekezniük kell a déli órákban. Az erőteljes meleghullám sok embernél okozhatnak kellemetlen, sőt veszélyes tüneteket, gyakori a fejfájás, nő a sztrók kockázata.  Pénteken pedig egy kettős front terheli a szervezetünket, ami nagyon sok panaszt okozhat. Szerencsére ezek kezelésére már hatékony módszerekkel rendelkezünk – tájékoztatott Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Ne a cukorbetegség állítsa meg a tavaszi lendületedet!
Nincs jobb módszer a téli levertség elűzésére, mint új erővel vágni neki a tavasznak. A megújulás időszakában nagyobb szerepet kap a helyes táplálkozás, a testmozgás, az egészség karbantartása. Azoknak sem kell lemondaniuk egy egészségesebb életmód kialakításáról, akik mindennapos rutinját meghatározza egy olyan krónikus betegség, mint például a diabétesz. Azonban a világszerte egyre nagyobb mértéket öltő cukorbetegség sem lehet akadály, itt az idő új és hasznos szokásokat beépíteni a hétköznapokba!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Gyógynövényes gyógyerő

Hová is induljunk? A hegyekbe, a tengerpartra? A Balatonra, vagy valami egzotikus országba? És mit vigyünk…

Mama, dobja be a slusszkulcsot!

Az egyik legnehezebb, a mindennapi életet érintő döntés a demenciával élő emberekről gondoskodóknak, hogy vajon a…
1 / 1 491

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 347

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!