Facebook hozzászólás

Ez még belefér a hátizsákba

A fesztiválok nem éppen a tökéletes higiéniás körülményekről híresek, ráadásul a hőség, a szárazság és a por a bőrünknek sem tesz jót. Amennyiben pedig mindehhez nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás is társul, a bőrünk csakhamar dehidratált, szürke lesz, sőt, az eltömődött pólusok miatt pattanások is megjelenhetnek rajta.

Oláh Róbert, a Natics natúrkozmetikumok termékfejlesztési vezetője szerint csupán három arcápolóval megőrizhetjük csodás arcbőrünk egészségét.

Szép női arc, Kép: natics
Kép: natics

– Egy micellás arclemosó, egy mélyhidratáló és egy szemkörnyék ápoló – ennyi már bőven elég nemcsak a túléléshez, de az üde bőr megőrzéséhez is a fesztiválszezonban – mutat rá a szakértő, majd hozzáteszi, természetesen nem feledkezhetünk meg a megfelelő UV-védelemről sem.

A fesztiválok területén jellemző a felszálló por, ami hamar lerakódik az arcbőrünkre. Ehhez társul a kánikula miatti izzadás, a kettő kombinációja pedig garantáltan eltömíti pólusainkat.

– Szerezzünk be egy micellás arclemosót, öntsük belőle egy vattapamacsra, és naponta kétszer-háromszor frissítsük fel vele az arcbőrünket – mondja Oláh Róbert. Az alkohol miatti dehidratáltságot nemcsak belsőleg, 3-3,5 liter víz fogyasztásával kell pótolni, hanem mélyhidratáló szérum napi kétszeri használatával is. A szakértő szerint nincs más dolgunk, minthogy reggel és este felvigyük megtisztított arcbőrünkre.

6 leggyakoribb betegség a fesztiválokon
Egy fesztivál sajnos akkor is igazán emlékezetessé válhat, ha nemcsak önfeledt bulizásra, hanem egy jó kis betegségre is jegyet váltunk. Dr. Szeles Géza, a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője szerint ezeket már egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, de ha már megvan a baj, akkor is van megoldás!

– Az átmulatott éjszaka után sötét táskák is megjelenhetnek a szemünk alatt. Ezen egy erős kávé nem, bő folyadékpótlás és egy hatékony szemkörnyék ápoló azonban tud segíteni – magyarázza Oláh Róbert. A szemkörnyék ápolókat sosem szabad erősen belemasszírozni a bőrbe, hiszen ezzel mikro sérüléseket okozhatunk. Éppen ezért azt javasolja, hogy csupán óvatos mozdulatokkal vigyük fel az érintett területekre és hagyjuk, hogy pár perc alatt magától beszívódjon, és kifejthesse áldásos hatását.

A legjobb termékek sem érnek azonban semmit sem, ha a nap folyamán, különösen a legnagyobb UV-sugárzásnak kitett időszakban, 11-15 óra között nem gondoskodunk a fényvédelemről. Viseljünk divatos szalmakalapot, látványos napszemüveggel, testünket óvjuk lenge, hófehér lenvászon ruhával, bőrünket pedig védjük magas faktorszámú naptejjel.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!