Facebook hozzászólás

Ez nagyon durva! Biztosan ezt az időt vártuk? – Kár volt!

Nagyon sokan várták már ezt a hidegfrontot, a nagyon megterhelő kánikula után. De ez most elsősorban újabb terhelést hozott a legtöbb ember szervezetére. És a hétvégi strandot is elfelejthetjük!

Hidegfront, Kép: pixabay
Hidegfront, Kép: pixabay

Nagy ingadozásokat mutat az időjárás: a fülledtséget ugyan egy csapásra megszüntette a drasztikus hidegfront, de a túlságosan gyors változás a legtöbb ember számára újabb problémákat okoz. A 15 fokot is meghaladó hőmérséklet-zuhanás azt jelenti, hogy a szokásosnál 6-8 fokkal melegebb idő helyett 6-8 fokkal hidegebb időben találjuk magunkat. Amit tovább ront a kellemetlen, viharos időjárás! És alaposan elrontja a hétvégi nyárias programokat, a 10 fok alatti hajnali hőmérsékletek mellett biztosan nem vágyunk strandolásra.

A szívbetegeket különösen megviseli ez a hirtelen változás, nő az infarktusveszély, és megnő a koraszülések valószínűsége is. Sokat fognak szenvedni a fejfájósok, gyakoriak lesznek a görcsös és ízületi panaszok. A tünetek az egyéni érzékenység függvényében alakulnak ki, ez személyenként erősen változik. Jó hír, hogy ez ma már megfelelő vizsgálatokkal kideríthető és eredményesen kezelhető – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Menedzserbetegségben nem csak a menedzserek szenvednek
A menedzserbetegség kifejezés nem csupán menedzserekre vonatkozik, hanem mindenkire, aki nagy felelősséggel járó munkát végez, idő nyomása alatt dolgozik és állandó stresszben él.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 147

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!