Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ez nagyon komoly! Trópusi idő jön, megfulladunk!

Újabb kánikula köszöntött be az elmúlt napokban, a hőség várhatóan pénteken éri el tetőpontját. Ekkor akár 35 fok is lehet, majd kissé mérséklődik a maximum. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fellélegezhetünk, sőt!

A hőmérséklet-csökkenés oka, hogy nedves, igazi trópusi jellegű légtömegek érkeznek térségünkbe, a páratartalom pedig szinte az elviselhetetlenségig fokozódik. Az éjszakai felfrissülés szintén elmarad, így tehát elmondható, hogy nagyon nehéz napok következnek – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Nem érkezik front a hét hátra lévő részében, a párás, meleg levegő azonban rendkívüli megterhelést jelent. Nemcsak az idős és beteg, hanem az egészséges szervezetet is nagy terhelés éri, és a héten nem is várható javulás. A bajt tetézi, hogy az éjszakák sem pihentetőek, általánosak az alvászavarok, emiatt pedig napközben is kialvatlanság és csökkent teljesítőképesség jelentkezik. Nem is csoda, hogy sokan nyűgösek és ingerlékenyek. A napos időszakokban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, és a kiszáradás kockázata is magas!

Szomjas kutya, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ilyenkor nagyon gyakran keresnek fel minket tartós migrén miatt, de a fejfájás mellett a keringési panaszok gyakorisága is megugrik. A tünetek fiatalabbak és idősebbek körében is fennállnak, és akár napokon keresztül is ronthatják a komfortérzetet. Azt tanácsolom, hogy aki érintett, az ne habozzon! Ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Hűsítő uborkakrémleves

Uborkakrémleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ezt a levest sok-sok franciaországi forgatásom alatt tanultam. Úgy általában a francia levesektől nem ájultam el, de ez kivételt képez! Lágy, selymes, és ami a legjobb, hogy melegen pont olyan finom, mint ilyenkor, a kánikulában hidegen! Jó kis étvágygerjesztő egy kerti bulinál! Nem bonyolult, előre el tudod készíteni, majd irány a hűtő, és kisvártatva arathatod a babérokat! – No babér, az nem kell bele!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!