Facebook hozzászólás

Ez nagyon nem hiányzik az ünnepekre – jönnek a ködök!

Napközben szép, kora őszi időnk lesz az ünnepek alatt. Reggelente viszont többfelé kell sűrű ködökre számítani, ami nagyon veszélyes a közlekedésben!

Ködös út autóval, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ismét melegszik az idő a keddi hidegfront után. Az ünnepek időjárása messze jobban alakul az ilyenkor szokásosnál. Kedvező lesz az idő minden szabadtéri programhoz, legyen az temetőlátogatás, kirándulás, kiskerti munkák, sportolás. Amitől viszont már elszoktunk: reggelente megjelennek a ködök, ami rossz hír ezeken a napokon, amikor olyan sokat ülnek autóba, hogy a távoli temetőket felkeressék. Csütörtökön északkeleten, pénteken a Dunántúl nagy részén  kell ködökre számítanunk, ami a völgyekben tartósan is megmaradhat.

Pénteken egy kettősfront ér el bennünket, ami alaposan megterheli nagyon sok ember szervezetét, de jelentős csapadékot szerencsére nem hoz. A szokásos tünetek mellett most fokozottan ügyeljünk arra, hogy ilyenkor lassulnak a reflexeink, sokkal figyelmetlenebbek vagyunk, ami plusz veszélyforrás a közlekedésben, gyalogosan is. A dinamikus fényterápiás szemüvegünk nagy segítséget jelent ebben a helyzetben – hívja fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A napról-napra bekövetkező lassú lehűlés az időseknek, ízületeseknek okoz majd egyre több panaszt, nehezebb lesz a tartós járás a temetőkben. Összességében a csütörtök, majd a vasárnap lesz a legalkalmasabb a számukra!

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból, és jó feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!