Facebook hozzászólás

Ez nagyon nem hiányzik az ünnepekre – jönnek a ködök!

Napközben szép, kora őszi időnk lesz az ünnepek alatt. Reggelente viszont többfelé kell sűrű ködökre számítani, ami nagyon veszélyes a közlekedésben!

Ködös út autóval, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ismét melegszik az idő a keddi hidegfront után. Az ünnepek időjárása messze jobban alakul az ilyenkor szokásosnál. Kedvező lesz az idő minden szabadtéri programhoz, legyen az temetőlátogatás, kirándulás, kiskerti munkák, sportolás. Amitől viszont már elszoktunk: reggelente megjelennek a ködök, ami rossz hír ezeken a napokon, amikor olyan sokat ülnek autóba, hogy a távoli temetőket felkeressék. Csütörtökön északkeleten, pénteken a Dunántúl nagy részén  kell ködökre számítanunk, ami a völgyekben tartósan is megmaradhat.

Pénteken egy kettősfront ér el bennünket, ami alaposan megterheli nagyon sok ember szervezetét, de jelentős csapadékot szerencsére nem hoz. A szokásos tünetek mellett most fokozottan ügyeljünk arra, hogy ilyenkor lassulnak a reflexeink, sokkal figyelmetlenebbek vagyunk, ami plusz veszélyforrás a közlekedésben, gyalogosan is. A dinamikus fényterápiás szemüvegünk nagy segítséget jelent ebben a helyzetben – hívja fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A napról-napra bekövetkező lassú lehűlés az időseknek, ízületeseknek okoz majd egyre több panaszt, nehezebb lesz a tartós járás a temetőkben. Összességében a csütörtök, majd a vasárnap lesz a legalkalmasabb a számukra!

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból, és jó feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Dúl a szerelem a szállodákban

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!