Facebook hozzászólás

Ezt már el sem hisszük! Végre jó idő lesz! Regenerálódjunk!

Végre kezd megnyugodni a légkör, és lassanként az évszaknak megfelelő szintre áll be az időjárás. Használjuk ki a hétvégét a feltöltődésre! Gyerünk a szabadba!

Őszi baba, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Valóban extrém volt ez az évszakváltás, ami erős hidegfrontok képében, drasztikus változásokkal zajlott, erősen megterhelve még az egészségesek szervezetét is. Már nagyon ránk fér egy nyugodtabb, frontmentes időszak, ami alkalmat ad a szervezetünknek a regenerálódásra. Hét végéig egyre kellemesebb időre van kilátás, sok napsütéssel és lassú melegedéssel. Vasárnap kisebb csapadék előfordulhat, de frontra, tartós esőre nem kell készülnünk. Érdemes kültéri programokat szervezni, sokat mozogni, és élvezni az ősz szépségeit.

Persze az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek egyes időjárás-érzékeny személyek számára megterhelő és akár erős tüneteket is okozhat. A hideg reggelek, és a nagy napi hőingás bizony sokakat megvisel, többek között ízületi fájdalmak, ingadozó vérnyomás, kínzó fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet.

Akiknek ebben a helyzetben is jelentkeznek a panaszai, minden bizonnyal fokozott érzékenységgel rendelkeznek, és a megfelelő életminőség eléréséhez indokolt lehet meteogyógyászati kivizsgálásuk – javasolja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Kukkolóprogram gyerekeknek is
Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényt október 6-7-én tartják. A részletes programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Szövetség oldalán találhatjuk meg. A madárvonulások idején ez biztosan sokaknak nyújt majd szenzációs kikapcsolódást!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!