Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ezt nézd meg mami! Látom a jövőt!

Vasárnap már beköszönt a szeptember, azaz elkezdődik a meteorológiai ősz, a hőmérsékletet és az időjárást azonban ez egy cseppet sem érdekli. A frontmentes időben országszerte 30 foknál is magasabban alakul a csúcshőmérséklet, igazi strandidő lesz, csapadék nélkül. Ezzel együtt szinte biztos, hogy az első tanítási napon sem érkezik lehűlés – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Gondolhatnánk, hogy már igencsak megszoktuk a hőséget és a strandidőt, de sajnos rossz hírem van, ugyanis ez egy olyan jellegű terhelés, amihez nem tud hozzászokni a szervezetünk. A hőséget nehezen viselők továbbra is vérnyomásproblémákat, keringési panaszokat, gyakori rosszullétet és kialvatlanságot tapasztalhatnak – közülük is a szívbetegek és az idősek a legveszélyeztetettebbek. Ráadásul már éjszakánként is egyre kevésbé frissül fel a levegő, a nagyvárokban még hajnalra sem mindig hűl a levegő 20 fok alá. A pihenés pedig nagyon kellene ilyenkor.

Kisfiú, nyár, víz, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A folyamatos hőstressz keltette kimerülést tehát még alvással is csak kevesen tudják orvosolni. Ha azonban ezt nem vesszük komolyan, a tünetek egyre gyakoribbá válhatnak, és még halmozódhatnak is. Jó megoldás lehet, ha már eleve erősítjük a szervezetünket az időjárás és annak változásai okozta hatásokkal szemben. A meteogyógyászati kivizsgálás ebben nagy segítséget nyújthat. Jó tudni, hogy a legtöbb esetben ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne csak a cica bajszán csillogjon

A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot…

Babákkal dalolnak az idősek

Nagy-Britanniában egyre több olyan kezdeményezést indítanak útjára, ami a generációk közötti szakadék áthidalására…
1 / 1 505

Receptek

HÍREK

1 / 1 158

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!