Facebook hozzászólás

Fájhat a fejünk miatta

Idén számtalanszor tapasztalhattuk, hogy több fokkal az átlag fellett alakul a hőmérséklet, és ez az év utolsó napjaiban sem lesz ez másképp. A tartósan enyhe időt nagyon sokan megszenvedjük!

A frontok  elkerülik térségünket, az időjárás  messze jobban alakul az ilyenkor szokásosnál. A következő napokon kifejezetten enyhe időben lehet részünk – sok napsütéssel, csupán az időnként megerősödő szél ronthat hőérzetünkön – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Fejfájás, nő háttal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az évszaknál melegebb idő az idei évben már senkinek sem újdonság, emlékezzünk vissza a november eleji rekord meleg napokra. A melegedés alaposan megterheli nagyon sok ember szervezetét. Ilyen helyzetben sokan panaszkodnak szokatlan fáradtságra, intenzív fejfájásra, de vannak, akik alvászavarral küzdenek. A szokásos tünetek mellett most fokozottan figyeljünk arra, hogy lassulnak reflexeink, figyelmetlenebben lehetünk a megszokottnál, ez pedig komoly veszélyt jelenthet a közlekedésben is. A szeles idő tovább fokozza a tüneteket, sőt sokaknál ingerlénységet és nyugtalanságot okoz. Fontos kiemelni, hogy ezek az időjárás-eredetű panaszok nagyon sok ember napját megnehezítik. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú.

A növény, amin semmi se normális
A karácsonyi ünnepkör a gyógynövények használatával kapcsolatban is rengeteg rítust és szokást tart számon. A dió és a fenyő talán a legsokoldalúbb gyógyhatású növényünk, de a legősibb, legtöbb mágikus hatást egész biztosan a fehér fagyöngynek tulajdonítanak. Nézzük, milyen legendák és milyen népgyógyászati receptek kapcsolódnak hozzájuk!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!