>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fejfájást hoz az őszi idő!

Csütörtökön átvonult felettünk egy hidegfront. A frontból sokfelé esett az eső, de mögötte fokozatosan kisüt a nap, és a következő napokban sem várható már említést érdemlő csapadék. Ugyan eleinte élénk, olykor erős lökések kísérik a szelet, a hétvégén azonban már megnyugszik a légkör, és inkább a változó felhőzet lesz az, ami ingadozó hőérzetet generál a szabadban tartózkodás során. A múlt heti reggeli fagyok nem térnek vissza, délután pedig átlag körüli, vagy kicsivel afeletti hőmérsékletekre készülhetünk – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A front mögött eleinte a szeles időben, aztán már a melegedés hatására tapasztalhatnak sokan fejfájást – jellemzően a migrénes típusból. A helyzetet rontja, hogy az arra hajlamosaknál most a vérnyomás-ingadozás is gyakori lehet, ez pedig még a napsütéses időszakokban is rontja az általános komfortérzetet. A körülmények ráadásul kedveznek a kórokozók terjedésének, ezért elmondható, hogy az immunrendszerünk a szokásosnál nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Őszi séta kutyával az erdőben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A már említett fejfájás, migrén korra és nemre való tekintet nélkül jelentkezik, és országosan megfigyelhető. Szinte nem telik el olyan nap, hogy ne hívnának minket többen is a már említett kellemetlen tünetekkel összefüggésben – sokan már napok óta szenvednek a panaszoktól. Szerencsére jó hírekkel szolgálhatunk az érintetteknek, ugyanis a tünetek a kivizsgálás után a legtöbb esetben eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!