Facebook hozzászólás

Fellapoztuk Gyuri bácsi naptárát

Márciusra is jutott egy gyógynövény a bükki füvesember naptárjában. Gyuri bácsi különleges egészségnaptárjában nemcsak egyedi teákat találunk, hanem gyógynövényes kivonatokat, élvezeti teákat és keverékteákat is. Keverékteái egyedi receptúra szerint készülnek, bennük a több száz éves népgyógyászati tapasztalat találkozik a modern fitoterápiás eredményekkel.

Fürtös menta, Kép: györgytea
Fürtös menta, Kép: györgytea

A Bükk az egyik természetes élőhelye a fürtös mentának. A legújabb kutatási eredményeknek nagyon örül Gyuri bácsi, mert kiderült, hogy jelentős szabadgyök lekötő (rákellenes) antioxidáns tartalma is van amellett, hogy vérhígításra, érfal erősítésére, emésztésjavításra, köhögésre és nyugtatóként is hasznosítható.

Torok fájás, légúti gyulladás esetén naponta három csészével, érfal erősítésére heti kétszer igyatok belőle. Inhalálásra orrdugulás, hörgőgyulladás esetén használhatjuk.

Enyhére főzött teája csökkenti a terhességi rosszulléteket, a hányingert.

Barát vagy ellenség az antibiotikum
Évente a felnőttek 1, a gyermekek 2 doboz antibiotikumot szednek be, vagyis az elmúlt években minden magyar emberre átlagosan egy doboz antibiotikum jutott. Ezzel Európában a középmezőnybe tartozunk. Dr. Sal Péter gyermekorvos, homeopata szerint a legnagyobb sorskérdések között kell kezelnünk az antibiotikum-használatot, hiszen az az 500 ezer tonna antibiotikum, melyet az emberiség elfogyaszt 1 év alatt, megjelenik a világunkban, természeti környezetünkben. Ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ezzel olyan kórokozókat termelünk ki, melyek le fognak győzni minket!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!