Facebook hozzászólás

Fellapoztuk Gyuri bácsi naptárát

Márciusra is jutott egy gyógynövény a bükki füvesember naptárjában. Gyuri bácsi különleges egészségnaptárjában nemcsak egyedi teákat találunk, hanem gyógynövényes kivonatokat, élvezeti teákat és keverékteákat is. Keverékteái egyedi receptúra szerint készülnek, bennük a több száz éves népgyógyászati tapasztalat találkozik a modern fitoterápiás eredményekkel.

Fürtös menta, Kép: györgytea
Fürtös menta, Kép: györgytea

A Bükk az egyik természetes élőhelye a fürtös mentának. A legújabb kutatási eredményeknek nagyon örül Gyuri bácsi, mert kiderült, hogy jelentős szabadgyök lekötő (rákellenes) antioxidáns tartalma is van amellett, hogy vérhígításra, érfal erősítésére, emésztésjavításra, köhögésre és nyugtatóként is hasznosítható.

Torok fájás, légúti gyulladás esetén naponta három csészével, érfal erősítésére heti kétszer igyatok belőle. Inhalálásra orrdugulás, hörgőgyulladás esetén használhatjuk.

Enyhére főzött teája csökkenti a terhességi rosszulléteket, a hányingert.

Barát vagy ellenség az antibiotikum
Évente a felnőttek 1, a gyermekek 2 doboz antibiotikumot szednek be, vagyis az elmúlt években minden magyar emberre átlagosan egy doboz antibiotikum jutott. Ezzel Európában a középmezőnybe tartozunk. Dr. Sal Péter gyermekorvos, homeopata szerint a legnagyobb sorskérdések között kell kezelnünk az antibiotikum-használatot, hiszen az az 500 ezer tonna antibiotikum, melyet az emberiség elfogyaszt 1 év alatt, megjelenik a világunkban, természeti környezetünkben. Ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ezzel olyan kórokozókat termelünk ki, melyek le fognak győzni minket!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Na, ma ezekkel a meglepikkel boríthatod ki a párodat

Bár számos háztartási eszköz, kisgép, berendezés elengedhetetlen kelléke hétköznapjainknak, egyeseket érzékenyen érinthet, ha ilyesmit kapnak szívszerelmüktől. Vagy ha egy bizonyos dolgot kapnak…
1 / 210

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!