Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fellélegezhetnek a frontérzékenyek a fülledt idő ellenére is!

Időjárási frontok ostromolták az országot a hét első felében, de úgy tűnik ennek most vége. A változékonyság ugyan folytatódik, de a frontérzékenyek szervezete átmenetileg megpihen.

Az esős, borús időt okozó frontrendszerek elvonultak, a következő napokon egy úgynevezett sekély ciklonális mező alakítja időjárásunkat. Ez a légköri helyzet, tartós esőzést nem okoz, de nedves, labilis légállapotot igen, amelynek hatására a hét vége felé közeledve egyre nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezzel egyidejűleg a nappali felmelegedés erősödik, a hét utolsó napjain helyenként a 30 fokot is megközelíthetik a maximum-hőmérséklet értékei.  A meleg, párás levegő az asztmásokat és a légzőszervi megbetegedéssel küzdőket viseli meg leginkább – magyarázza a meteogyógyász.

Pipacsok, Kép: pixabay
Pipacsok, Kép: pixabay

A melegedésre érzékenyek körében ilyenkor nagyon gyakori a napokig tartó, egyre erősödő migrénes fejfájás, a szokatlan fáradékonyság, és nem ritka az sem, hogy alvászavarra panaszkodnak a páciensek. A változékonyság folytatódik, emiatt továbbra is készülni kell ingadozó vérnyomásértékekre és szívpanaszokra. A melegedés és a levegő magas relatív nedvességtartalmának következtében nagyon sokfelé erősen fülledté válik a levegő, ez pedig az asztmásoknál és a légzőszervi megbetegedéssel küzdőknél okoz légszomjat és mellkasi panaszokat, de az időseket és a gyermeket is megviseli majd a párás idő.  Fontos, hogy az említett panaszokkal nincs egyedül, ezek a tünetek sok időjárás-érzékeny napját nehezítik. Tartósan fennálló tünetek esetén javasolt bejelentkezni egy meteogyógyászati  kivizsgálásra, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését –tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!