Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fellélegezhetnek a frontérzékenyek a fülledt idő ellenére is!

Időjárási frontok ostromolták az országot a hét első felében, de úgy tűnik ennek most vége. A változékonyság ugyan folytatódik, de a frontérzékenyek szervezete átmenetileg megpihen.

Az esős, borús időt okozó frontrendszerek elvonultak, a következő napokon egy úgynevezett sekély ciklonális mező alakítja időjárásunkat. Ez a légköri helyzet, tartós esőzést nem okoz, de nedves, labilis légállapotot igen, amelynek hatására a hét vége felé közeledve egyre nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezzel egyidejűleg a nappali felmelegedés erősödik, a hét utolsó napjain helyenként a 30 fokot is megközelíthetik a maximum-hőmérséklet értékei.  A meleg, párás levegő az asztmásokat és a légzőszervi megbetegedéssel küzdőket viseli meg leginkább – magyarázza a meteogyógyász.

Pipacsok, Kép: pixabay
Pipacsok, Kép: pixabay

A melegedésre érzékenyek körében ilyenkor nagyon gyakori a napokig tartó, egyre erősödő migrénes fejfájás, a szokatlan fáradékonyság, és nem ritka az sem, hogy alvászavarra panaszkodnak a páciensek. A változékonyság folytatódik, emiatt továbbra is készülni kell ingadozó vérnyomásértékekre és szívpanaszokra. A melegedés és a levegő magas relatív nedvességtartalmának következtében nagyon sokfelé erősen fülledté válik a levegő, ez pedig az asztmásoknál és a légzőszervi megbetegedéssel küzdőknél okoz légszomjat és mellkasi panaszokat, de az időseket és a gyermeket is megviseli majd a párás idő.  Fontos, hogy az említett panaszokkal nincs egyedül, ezek a tünetek sok időjárás-érzékeny napját nehezítik. Tartósan fennálló tünetek esetén javasolt bejelentkezni egy meteogyógyászati  kivizsgálásra, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését –tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!