>
Facebook hozzászólás

„SOHA SINCSEN JÓ IDŐ”

Fokozódó keringési panaszok!

Tovább folytatódik a frontmentes időszak, de a szervezetünk nem pihen! A nyár megérkezett, de az ehhez társuló zivatarok sokunk napját megnehezítik!

Egy úgynevezett magassági hidegcseppnek köszönhetően az elmúlt napokon sorra képződtek a záporok, zivatarok és ez a következőkben sem lesz másként. Ezzel egyidejűleg afrikai eredetű léghullámok áramlanak térségünket fölé, emiatt a héten a 30 fokot is megközelítheti a kora délutáni hőmérséklet értéke. A melegedés és a zivatarok együttesen erősen fülledt időt eredményeznek, ez pedig rendkívüli módon megviseli a legtöbb időjárás-érzékeny embert – magyarázza a meteogyógyász.

Nyári zápor, Kép: pixabay
Nyári zápor, Kép: pixabay

Már az elmúlt héten is nagyon sokan hívták a Meteo Klinikát légszomjra, nehézlégzésre panaszkodva, de a rossz hír, hogy ezen a héten még tovább romlik humánmeteorológiai helyzet. Ilyen és ehhez hasonló párás, fülledt időben az asztmások mellett a szívbetegeket is különösen nagy terhelés éri, a keringési panaszok fokozódnak, és az infarktus kialakulásának kockázata is megnő. A melegedés okozta tünetek szintén erősödnek: a kínzó migrén napi vendég lesz és az enyhe éjszakákon az alvásproblémával küzdők száma is megnő, de szerencsére ma már rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyekkel a kivizsgált időjárás-érzékenység alapján a panaszok hatékonyan kezelhetők. Fontos megemlíteni azt is, hogy a déli időszakban az UV sugárzás akár a nagyon erős fokozatot is elérheti, a leégés elkerülése érdekében mindenképpen ajánlott a fényvédő krém használata!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!