Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Meteogyógyászati szempontból kedvező a légköri helyzet, anticiklon uralja időjárásunkat, a frontok elkerülik a Kárpát-medencét. A hét hátralévő részében sok napsütés várható, 20 fok körüli maximum-hőmérsékleti értékekkel, ez pedig kitűnő lehetőséget teremt kirándulásokra, túrázásra, szabadtéri programokra – mondja a meteogyógyász.

Kutya nárciszok között, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Persze az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak. A délelőtti gyors melegedés, a nagy napi hőingás sok ember szervezetét megviseli, többek között vérnyomás-ingadozás, fejfájás, fáradékonyság és migrénes fejfájás jelentkezhet. Akiknél ebben a kedvezőnek mondható időjárási helyzetben is jelentkeznek hasonló panaszok, minden bizonnyal fokozottan érzékenyek, és indokolt lehet meteogyógyászati kivizsgálásuk – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.  Nehéz napokra készülhetnek az allergiások, a kőris, a juhar, a ciprus-, és tiszafafélék pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet, az éger és a fűz közepes mennyiségben van jelen a levegőben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 129

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!