Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem, sőt csapadék is érkezik a hűvös idő mellé. A helyzetet tovább rontja egy kettősfront és a fokozódó hidegfronti hatás.

Folytatódik az átlagnál 4-5 fokkal hűvösebb idő. A következő napokon lesz, ahol még a 20 fokot sem éri majd el a délutáni csúcs-hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy majd  10 fokkal leszünk az átlagos hőmérséklet alatt. Pénteken kettősfront hoz felhősödést és esőt, a hétvége időjárását pedig egy magassági hidegcsepp alakítja, amelynek köszönhetően országszerte számítanunk kell esőre, záporra, zivatarra és a légmozgás is viharossá fokozódik. A magassági hidegcsepp hidegfronti hatást eredményez és ehhez a változékonyság és a viharos szél okozta panaszok is társulnak – magyarázza a meteogyógyász.

Fejfájós kislány, Kép: pxhereFejfájós kislány, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Érdemes felkészülni, mert rendkívül megterhelő lesz a következő napok időjárás. A kettősfront fokozza a görcsös és gyulladásos panaszokat és a hidegfronti jellegű tünetek is felerősödnek. Ilyen helyzetben a páciensek közül többen panaszkodnak izom-, és hasi görcsökre, kiugró vérnyomásértékekre és keringési panaszokra. A tüneteken tovább ront a viharossá fokozódó szél, ez pedig főleg vasárnap okoz majd kínzó, szűnni nem akaró fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet. Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. A jó hír, hogy a csapadék és szél hatására kitisztul a levegő, a légköri pollenkoncentráció lecsökken, és az allergiás panaszok pár napra jelentősen mérséklődnek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!