Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem, sőt csapadék is érkezik a hűvös idő mellé. A helyzetet tovább rontja egy kettősfront és a fokozódó hidegfronti hatás.

Folytatódik az átlagnál 4-5 fokkal hűvösebb idő. A következő napokon lesz, ahol még a 20 fokot sem éri majd el a délutáni csúcs-hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy majd  10 fokkal leszünk az átlagos hőmérséklet alatt. Pénteken kettősfront hoz felhősödést és esőt, a hétvége időjárását pedig egy magassági hidegcsepp alakítja, amelynek köszönhetően országszerte számítanunk kell esőre, záporra, zivatarra és a légmozgás is viharossá fokozódik. A magassági hidegcsepp hidegfronti hatást eredményez és ehhez a változékonyság és a viharos szél okozta panaszok is társulnak – magyarázza a meteogyógyász.

Fejfájós kislány, Kép: pxhereFejfájós kislány, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Érdemes felkészülni, mert rendkívül megterhelő lesz a következő napok időjárás. A kettősfront fokozza a görcsös és gyulladásos panaszokat és a hidegfronti jellegű tünetek is felerősödnek. Ilyen helyzetben a páciensek közül többen panaszkodnak izom-, és hasi görcsökre, kiugró vérnyomásértékekre és keringési panaszokra. A tüneteken tovább ront a viharossá fokozódó szél, ez pedig főleg vasárnap okoz majd kínzó, szűnni nem akaró fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet. Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója. A jó hír, hogy a csapadék és szél hatására kitisztul a levegő, a légköri pollenkoncentráció lecsökken, és az allergiás panaszok pár napra jelentősen mérséklődnek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…
1 / 1 495

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!