Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!

Időjárásunkat jellegtelen nyomási mező alakítja, ez a légköri helyzet pedig kedvez a heves viharok kialakulásának. Az elmúlt héten számtalan heves, károkozó zivatar alakult ki az országban, és a hétvégén is folytatódik a heves zivatarokkal tarkított idő. Szombaton még frontmentes napban lesz részünk, majd vasárnap nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. Már az erősen párás időt is nehéz elviselni, és ehhez még egy hidegfront is társul, amely fokozott veszélyt jelent – magyarázza a meteogyógyász.

Levendula hőhullámban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Meteogyógyászati szempontból fokozott a veszély. Most az időjárás-érzékenyek mellett az egészséges szervezetet is rendkívüli terhelés éri. A fülledt időszakban égtek a Meteo Klinika telefonjai, nagyon sok páciens hívott minket fulladásos panaszokkal, légszomjjal, de voltak, akik mellkasi fájdalmakra és ingadozó vérnyomásértékekre panaszkodtak.

− A rossz hírem az, hogy ezek a panaszok nemhogy mérséklődni nem fognak, hanem sokkal inkább erősödnek a hétvége folyamán. Az érkező hidegfront sokaknál okoz majd görcsös panaszokat, keringési problémákat és emellett a fülledtség okozta tünetek is folyamatosan fennállnak. Azt javaslom, hogy aki az elmúlt időszakban hasonló tüneteket tapasztalt mindenképp jelentkezzen be egy meteogyógyászati kivizsgálásra, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú. Ne várjunk arra, hogy a jövő héten jobb lesz, mert az év második hőhulláma már a kertek alatt várakozik… − ígéri Pintér Ferenc igazgató.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!