Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három melegrekord is megdőlt, hétfőre viszont már mindenhol 30 fok alá estek vissza a maximumok. A minden igényt kielégítő felfrissülés azonban elmaradt: rendkívül párás levegő tölti ki a Kárpát-medencét, a következő napokban pedig trópusi fülledtségben, és ismét heves zivatarokban lehet részünk – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A következő napokban nem érkezik front, azonban a hőhullámhoz hasonlóan megint csak a frontmentes idő okozza majd a panaszokat. A fülledtség kortól és nemtől függetlenül a legváltozatosabb tüneteket válthatja ki: nagyon sokan nehézlégzést, rosszullétet tapasztalhatnak, sőt, a fejfájósok napjai is megnehezülnek. Egyetlen jó hír, hogy legalább az alvás könnyebb lehet a hűvösebb éjszakáknak köszönhetően.

Lonc, Kép: pxhere
A lonc remekül érzi magát ezekben a napokban, Kép: pxhere

A légzőszervi megbetegedéssel küzdők közül nagyon sokan felkeresnek minket ilyen időjárási helyzetben, de akár gyereknél is megfigyelhető a komfortérzet romlása. Rajtuk kívül természetesen a már említett fejfájósok a legveszélyeztetettebb csoport, ők egész héten gyakori fájdalmakra panaszkodhatnak. Ezek sok esetben tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!