Facebook hozzászólás

Gyógyító halkozmetika

Ma még csak alternatív bőrápolásnak tekintik a halkozmetikát nálunk, pedig már Nagy Sándor óta ismert a létező legtermészetesebb megoldás! A varázslat nem más, mint sok-sok kis édesvízi doktorhal, amelyek gyengéden lecsipegetik rólad az elhalt hámsejteket. Igen hatásos, és nagyon kellemes!

Márti halpedikűrje, Kép: Berndt Gábor
Márti halpedikűrje, Kép: Berndt Gábor

Mindig is szerettem volna kipróbálni ezt a módszert. Nemrég Hévizen, az egyik kellemes szállodában ráakadtam a kényeztető lehetőségek közül erre is. Na, gondoltam, most szakítok időt, jöhet a halpedikűr!

Kezelés előtt nagyon alaposan le kell mosni a lábad tiszta meleg vízzel úgy, hogy ne maradjon rajta se szappan, se semmilyen krém! Végy egy újságot, az arcodra egy jó pakolást, és már bele is teheted a lábad a kis kádba. (A könyvet nem ajánlom, mert a 20 perces kezelésből 15-ben én is csak gyönyörködtem a szorgos kis halakban.) Amint beteszed a lábad a vízbe, máris körülveszik a kis, 3-10 centiméteres halacskák. A Danubius Health Spa Resort Hévízben kapott szakanyagok szerint a szívogató piros márnák, melyek a pontyfélék rokonai, szorgosan csipkedik, szívogatják le az elhalt hámsejteket, de csak azokat. Foguk nincs.

Dolgoznak a halacskák, Kép: László Márta
Dolgoznak a halacskák, Kép: László Márta

Közben pici adagokban speciális enzimeket tartalmazó anyagot, dithranolt juttatnak a bőrbe, ami segíti a megtisztított felület regenerálódását. Ezért jó külön a pikkelysömörösöknek. A hagyományos lábápoláskor óhatatlan, hogy egészséges sejtek is megsérüljenek, ez itt kizárt! A szorgos kis halacskák nem csiklandoznak, a kezelés nem fáj, ellenkezőleg, kellemes, relaxál, egyszóval stresszoldó is! A kezelés végén a lábam simább, selymesebb, puhább lett, egész egyszerűen isteni érzés volt! Eltűntek a bőrkeményedések is! Legközelebb is elmegyek!

A szakemberek később elmondták, hogy a halkezelésnek számos válfaja megtalálható már Magyarországon is. Javítja a vérkeringést, segít a narancsbőr, a mitesszerek kezelésében, egészében felfrissíti a bőrt. A pikkelysömörrel küzdők életminőségét is jelentősen javítja!

Még Nagy Sándor is!
Garra Rufa, Kép: wikimedia
Garra Rufa, Kép: wikimedia

A doktorhalak eredendően a törökországi anatóliai Kangal-vidék természetes termálvizes területein élnek. Alkalmazkodtak a helyi körülményekhez. Miután a 38 fokos vízben nem élnek meg a táplálékukként szolgáló planktonok, a helyiek viszont oda jártak fürödni, gyógyulni, a halak nekiláttak küldetésüknek. Így jöttek rá, hogy miközben gyógyították például a reumájukat, megszűntek a bőrkeményedések, az ekcéma, a pattanás, a pikkelysömör. Állítólag még maga makedóniai Nagy Sándor is híve volt a gyógymódnak.

Már a hírességek is víz alá merültek egy jó kis halpedikűrért, és mi már erről is beszámoltunk! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!