>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is felettünk lesz.

A keddi frontmentes időjárás sem lesz csendes, a talaj közeli levegő megnövekedett nedvességtartalma következtében többfelé képződik sűrű köd, és északkeleten, valamint délnyugton délután is párás és felhős lesz az idő.  Szerdán hajnalban aztán dél felől megérkezik a kettősfront, ami egész nap változékony és esős időt okoz.

− A front csak csütörtökön hagyja el térségünket, ez pedig komoly terhelést jelent a frontérzékenyeknek – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Novemberi aljnövényzet, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A kettős front hatásait a déli és délnyugati területeken élő fokozottan időjárás-érzékenyek már kedd este megérezhetik. Az északkeleten lakók pedig egészen csütörtök estig számíthatnak a kellemetlen, sok ember esetében komoly egészségügyi kockázatot rejtő tünetekre.

− Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részének jelentkeznek a panaszai: legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, keringési panaszokkal és ízületi bántalmakkal keresnek bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok, a szívbetegek is, megnő a sztrókok kockázata – figyelmeztet a meteogyógyász. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt a panasz mielőbbi kezelése.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!