Facebook hozzászólás

Hiába várjuk a tél végét

A múlt heti néhány tavaszias napot követően vasárnap ismét téliesre fordult az idő, a havazást pedig hétfőre kemény reggeli fagyok követték. Így van ez rendjén január közepén, gondolhatnánk, ám sokan már most is epekedve várják a tavaszt. Pedig a télnek nincs vége, sőt!

Hóvirágok, Kép: László Márta
Tombol még a tél, de a hóvirágok már kidugták a fejüket! Kép: László Márta

A következő napokban ismét hideg, fagyos időben lesz részünk, és újabb havazás is érkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Frontmentesen indult a hét, kedden azonban dél felől egy melegfront érkezik, ami csapadékot is hoz. A front az arra érzékenyeknél koncentrálási problémákat, gyulladásos panaszokat okozhat, miközben azt sem szabad elfelejteni, hogy javában tombol az influenza is. A melegfrontot aztán egy kettősfront fogja követni, így elmondható, hogy a héten rendkívül nehéz lesz a szívbetegek helyzete.

Mostanában sokan jelentkeznek Klinikánkon fejfájásos tünetekkel, a hét hátra lévő részében pedig ez továbbra is jellemző lesz. A fejfájás az egész napunkat tönkre teheti, sokszor ingerlékenység is társul hozzá, az „ördögi körből” pedig nehéz szabadulni – figyelmeztet a meteogyógyász. Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!