>
Facebook hozzászólás

Hidegbetörés! Frontokkal jön meg az igazi tél

Idén már novemberben megjön a tél! A hét közepén akár mínusz 10 C° is lehet. Addig pedig még pár frontot is túl kell élnünk. Sürgősen vedd elő a meleg csizmát, a vastag kabátot! 

Forralt bor a kézben, Kép: pixabay
Forralt bor a kézben, Kép: pixabay

 

A meteogyógyász egyik szeme sír a másik meg nevet – mondja Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója. Az időjárás érzékenyek kemény napok elé néznek a hét első napjaiban. Mediterrán ciklonok frontjai okoznak kettős fronthatást, ezt a hétfő után a keddi napon még erősebben fogjuk érezni, de az erősebben érzékenyek szerdán is ezt tapasztalják. A keddi hidegbetörés először az északi-északkeleti részeken érezteti a hatását, havazás is várható, de szerdától országosan kifejezetten hideg időre kell készülnünk, csütörtökre akár mínusz 10 fok is lehet.

A kettősfrontok és a csapadék idején a napot is alig látjuk, és a szél is sok panaszt okoz még a gyengén időjárás-érzékenyeknek is. Az egyéni érzékenység függvényében nagyon gyakoriak lesznek a fejfájásos, depressziós panaszok, és az ízületesek is sokat fognak szenvedni. A gyengülő immunrendszer miatt fokozott lesz a meghűlések kockázata. A fordulat, a derült idő csütörtöktől várható, a napos de hideg idő akadályozni fogja a járványveszély kialakulását, viszont elő kell vennünk az igazi téli ruhatárunkat – figyelmeztet a meteogyógyász.

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!