Facebook hozzászólás

Hidegfront vet véget a nyári napoknak

Nyári napok október végén? Százéves melegrekordok dőlnek meg napok óta!  Kedden vége, de nem kell megijedni! Sőt, a muskátlit és a leandert sem kell még bevinni a teraszról. 

Sárga levelek Pécsett, Kép: Mánfai György
Kép: Mánfai György

A meteorológiában akkor mondják egy adott napon hogy nyári nap, ha a hőmérséklet eléri a 25 fokot. Ez az elmúlt napokban délen, délkeleten több helyen is így volt. Nem csoda, hogy sorra dőltek a nappali és éjszakai melegrekordok. Ennek egy keddi hidegfront vet véget, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet. De nem kell nagyon megijednünk, még mindig jóval a szokásos hőmérsékletek felett leszünk, és erre még napokig számíthatunk.

Indokolt kérdés, hogy jó-e ez az idő? Azt kell mondanunk, hogy nagyon kockázatos. Az élővilág – így az emberek – szokásos életritmusa egyre inkább felborul, sokfelé már tavaszi jeleket mutatnak a növények.  Félő, hogy kimarad a „rendes” őszi lehűlés, és problémákat okoz majd a hirtelen érkező tél – magyarázza Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Most pedig sokan küzdenek a hétvégi drasztikus melegedés és az óraállítás nagyon megterhelő hatásaitól, melyek összegződnek és még napokig elhúzódnak.

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 159

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!