Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hidegfront vonul át felettünk – lehűléssel és fejfájással indít a hét!

A hétvégén tombolt a tavasz, hétfőn hidegfront vonult át felettünk, ennek hatására egyik pillanatról a másikra 10 fokot hűl a levegő és a szél is megerősödik.

Az anticiklon uralta időszak átmenetileg véget ér és a meleg is elköszön pár napra. A frontérzékenyek hétfőn nehéz napra számíthatnak, majd keddtől a lehűlés és az erős szél okoz megterhelő humánmeteorológiai helyzetet.  A hideg levegő érkezésének köszönhetően a délutáni csúcsértékek helyenként 10 fokkal alacsonyabban alakulnak, mint az előző napokon, az éjszakai fagyok pedig visszatérnek – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Visegrád, Kép: László Márta
Reméljük, nem fagy el! Kép: László Márta

Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részének jelentkeznek a panaszai: legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, alvási és ízületi panaszokkal keresnek bennünket, de veszélyben lesznek a szívbetegek is.  A megerősödő, időnként viharossá fokozód szél további terhelést ró szervezetünkre, a szélre érzékenyek kínzó fejfájást tapasztalhatnak és ingerlékenyebbek, stresszesebbek lehetnek a megszokottnál. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.  A pollenterhelés kis mértékben ugyan csökken, de a nyár pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a közepes-magas szintet.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!