>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hidegfront vonul át felettünk – lehűléssel és fejfájással indít a hét!

A hétvégén tombolt a tavasz, hétfőn hidegfront vonult át felettünk, ennek hatására egyik pillanatról a másikra 10 fokot hűl a levegő és a szél is megerősödik.

Az anticiklon uralta időszak átmenetileg véget ér és a meleg is elköszön pár napra. A frontérzékenyek hétfőn nehéz napra számíthatnak, majd keddtől a lehűlés és az erős szél okoz megterhelő humánmeteorológiai helyzetet.  A hideg levegő érkezésének köszönhetően a délutáni csúcsértékek helyenként 10 fokkal alacsonyabban alakulnak, mint az előző napokon, az éjszakai fagyok pedig visszatérnek – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Visegrád, Kép: László Márta
Reméljük, nem fagy el! Kép: László Márta

Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részének jelentkeznek a panaszai: legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, alvási és ízületi panaszokkal keresnek bennünket, de veszélyben lesznek a szívbetegek is.  A megerősödő, időnként viharossá fokozód szél további terhelést ró szervezetünkre, a szélre érzékenyek kínzó fejfájást tapasztalhatnak és ingerlékenyebbek, stresszesebbek lehetnek a megszokottnál. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.  A pollenterhelés kis mértékben ugyan csökken, de a nyár pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a közepes-magas szintet.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Pár év és életveszélyessé válhat a torokgyulladás

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás…

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…
1 / 1 509

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 164

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!