Facebook hozzászólás

5 TIPP AZ ÉDENHEZ

Hogyan babusgassuk a bioparadicsomot?

Nagy kedvencünk a paradicsom, alig van olyan kiskert, vagy akár erkély, ahol néhány tő ne bújna meg. Azonban a kezdő, és néha még a gyakorló kertészeknél is előfordul, hogy meggyűlik a bajuk a növény életben tartásával. Az ízletes paradicsomokat már javában szüretelhetjük, de akiknek ez nem sikerült, azoknak Radványi Noémi homeopata most elárulja, mit kell tennünk, hogy finom és egészséges, sőt, vegyszermentes legyen a paradicsomunk!

Paradicsom, Kép: homeopatia.info.hu
Kép: homeopatia.info.hu

  1. Óvatos öntözés!

A paradicsom nagyon érzékeny a nedvességre, és könnyen rothadásnak indul. A meleg nedves idő pedig kifejezetten kedvez annak, hogy ez meg is történjen. Ezért ügyeljünk arra, hogy a levelek ne legyenek nedvesek. Ez persze az esős időben lehetetlen küldetés, de ha magunk öntözzük a növényt, akkor csak a gyökérterületet nedvesítsük be, a levelet ne. Az alsó leveleket rendszeresen szedjük le, mert ezek kevés napot kapnak, és ott kezdődhetnek a gombás betegségek is!

  1. Tartsunk távolságot

Kellő távolságra ültessük a palántákat, hogy a levelek ne érjenek össze, és jól szellőzzenek. Paradicsomot és burgonyát ne ültessünk egymás mellé. A gombás megbetegedések gyakoriak ezeken a növényeken, és egymást is megfertőzhetik.

  1. Alkalmazzunk vetésforgót

Szabadföldi kertészkedéskor, adott területre minden évben más típusú növényt ültessünk.

Homeopátiás szerek szexuális zavarokra – ezek a leghatékonyabbak!

Női mell felülről, ágyban fekve, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Libidócsökkenés, potenciazavarok? Többnyire szervi oka van, de lelki vagy még inkább a szellemi-testi-lelki energetikai egyensúly harmóniájának a zavara okozza. Ez utóbbi esetben tud sokat segíteni a kis golyócskákkal is egy jól képzett homeopata.

  1. Kerüljük a műtrágyát!

Káros a paradicsomra, ha túl sok nitrogén műtrágyát használunk. Helyette figyeljünk arra, hogy a legmelegebb és legnaposabb területre ültessük a kertben.

  1. Mit tegyünk, ha megvan a baj?

Ha a levelek elkezdtek foltosodni, ha a termésen fehér, majd barna foltot látunk, akkor már sajnos a növény megbetegedett. Azonnal távolítsuk el a fertőzött termést és a fertőzött leveleket. Már kapható olyan homeopátiás szer, amiből ha oldatot készítünk, azzal locsolunk, remekül erősíti a növényt. 200 ml vízben oldjunk fel 5 golyócskát, és locsoljuk a növény tövét az öntővízhez kevert oldattal.

(Forrás: Christiane Maute: Növénygyógyítás homeopátiával)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!