Facebook hozzászólás

Hullámvasútra ült az időjárás!

A hétfői erős hidegfront mögött viharos széllel jelentősen hűvösebb levegő áramlott térségünkbe. A délutáni hőmérsékletekben mintegy 10 fokos lehűlést tapasztalhatunk, reggelente pedig az ország egy részére visszatérnek a fagyok is! Mindehhez tartósan erős szél társul, csak éppen az iránya változik napról napra, a hétvégére pedig ismét melegedés jön.

A hidegfront mögött az arra érzékenyeknél napokig jelentkezhetnek a fronthoz köthető tünetek, a drasztikus változás pedig még az egészségeseknél is okozhat erőteljes panaszokat. Szerdán délután ráadásul kettős front is érkezik, ami fokozza a terhelést – szinte egy napunk sincs kipihenni a markáns hatásokat. A tartós terhelés hatására fokozatosan gyengül az immunrendszerünk is.

Szél, fenyő, Kép: pixabay
Kép: pixabay

− A következő napok rendkívüli változékonysága leginkább a szívbetegek és a keringési rendszer problémáival küzdők számára jelent igénybevételt, de a rosszullét másoknál is általános lehet. A fejfájás a szeles időben szintén igen gyakori, elsősorban ezekkel a tünetekkel keresnek fel minket ezekben a napokban. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciába fordulhat át − tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…
1 / 1 486

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!