Facebook hozzászólás

RENDKÍVÜLI TERHELÉS!

Hullámzó hidegfront és hidegbetörés

Nem tér vissza a nyári meleg, sőt! Pénteken hidegfront érkezik, a hétvégén az átlagosnál 10 fokkal hidegebb lesz, és ehhez még erős szél is társul!

Mozgalmasra fordul időjárásunk: pénteken délelőtt észak, északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. Hatására eleinte a Dunántúlon kell sokfelé számítani esőre, záporokra, zivatarokra és a hőmérséklet értékei is jelentősen visszaesnek. A front előterében ezzel szemben a 20 fok körüli csúcsértékek mellett viharossá fokozódik a délnyugati szél. A hétvégén a behullámzó front hatására országszerte csapadékos, hűvös időben lesz részünk – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Csónak a Balatonon a szélben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Rendkívül megterhelő ez az időjárási helyzet, ilyenkor fokozódnak a görcsös panaszok, nagyon sokan panaszkodnak kínzó fejfájásra, kiugró vérnyomásértékekre és keringési problémákra. Az infarktusveszély ebben a helyzetben fokozott, ezért akik veszélyeztetettek, péntektől mindenképpen kerüljék a megterhelő munkát, legyen az fizikai vagy szellemi. A hirtelen érkező 10 fokos lehűlés szintén nagyon veszélyes lesz, az idősebb korosztály és a gyermekek szervezete ezekhez a változásokhoz nagyon nehezen tud alkalmazkodni, emiatt rájuk kiemelten figyelni kell! A borult, csapadékos időhöz mentális tünetek is társulnak, mint például levertség vagy szokatlan fáradékonyság.  A következő napokon több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni.  Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Srácok, ez nem mese!

A gyerekeknél érvényesül a legerősebben a reklámok manipulatív hatása. Csak 9-10 éves korukban válnak elég éretté ahhoz, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól, valamint,…
1 / 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!