Facebook hozzászólás

RENDKÍVÜLI TERHELÉS!

Hullámzó hidegfront és hidegbetörés

Nem tér vissza a nyári meleg, sőt! Pénteken hidegfront érkezik, a hétvégén az átlagosnál 10 fokkal hidegebb lesz, és ehhez még erős szél is társul!

Mozgalmasra fordul időjárásunk: pénteken délelőtt észak, északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. Hatására eleinte a Dunántúlon kell sokfelé számítani esőre, záporokra, zivatarokra és a hőmérséklet értékei is jelentősen visszaesnek. A front előterében ezzel szemben a 20 fok körüli csúcsértékek mellett viharossá fokozódik a délnyugati szél. A hétvégén a behullámzó front hatására országszerte csapadékos, hűvös időben lesz részünk – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Csónak a Balatonon a szélben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Rendkívül megterhelő ez az időjárási helyzet, ilyenkor fokozódnak a görcsös panaszok, nagyon sokan panaszkodnak kínzó fejfájásra, kiugró vérnyomásértékekre és keringési problémákra. Az infarktusveszély ebben a helyzetben fokozott, ezért akik veszélyeztetettek, péntektől mindenképpen kerüljék a megterhelő munkát, legyen az fizikai vagy szellemi. A hirtelen érkező 10 fokos lehűlés szintén nagyon veszélyes lesz, az idősebb korosztály és a gyermekek szervezete ezekhez a változásokhoz nagyon nehezen tud alkalmazkodni, emiatt rájuk kiemelten figyelni kell! A borult, csapadékos időhöz mentális tünetek is társulnak, mint például levertség vagy szokatlan fáradékonyság.  A következő napokon több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni.  Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!