Facebook hozzászólás

RENDKÍVÜLI TERHELÉS!

Hullámzó hidegfront és hidegbetörés

Nem tér vissza a nyári meleg, sőt! Pénteken hidegfront érkezik, a hétvégén az átlagosnál 10 fokkal hidegebb lesz, és ehhez még erős szél is társul!

Mozgalmasra fordul időjárásunk: pénteken délelőtt észak, északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. Hatására eleinte a Dunántúlon kell sokfelé számítani esőre, záporokra, zivatarokra és a hőmérséklet értékei is jelentősen visszaesnek. A front előterében ezzel szemben a 20 fok körüli csúcsértékek mellett viharossá fokozódik a délnyugati szél. A hétvégén a behullámzó front hatására országszerte csapadékos, hűvös időben lesz részünk – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Csónak a Balatonon a szélben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Rendkívül megterhelő ez az időjárási helyzet, ilyenkor fokozódnak a görcsös panaszok, nagyon sokan panaszkodnak kínzó fejfájásra, kiugró vérnyomásértékekre és keringési problémákra. Az infarktusveszély ebben a helyzetben fokozott, ezért akik veszélyeztetettek, péntektől mindenképpen kerüljék a megterhelő munkát, legyen az fizikai vagy szellemi. A hirtelen érkező 10 fokos lehűlés szintén nagyon veszélyes lesz, az idősebb korosztály és a gyermekek szervezete ezekhez a változásokhoz nagyon nehezen tud alkalmazkodni, emiatt rájuk kiemelten figyelni kell! A borult, csapadékos időhöz mentális tünetek is társulnak, mint például levertség vagy szokatlan fáradékonyság.  A következő napokon több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni.  Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!