Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és szombaton a napsütés lesz túlsúlyban, folyamatos melegedésre készülhetünk, és csapadék sem érkezik. Vasárnaptól kissé változékonyabb napok következnek, ekkor helyi záporok frissíthetik a levegőt, de a hőmérséklet még ekkor is a kellemes tartományban marad – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A jövő hét közepéig nem érkezik front a térségünkbe, alapvetően kedvezőek lesznek tehát a feltételek a szervezetünk pihentetésére, regenerálódásra. A napsütés hatására energikusabbak lehetünk, de vasárnap és hétfőn a fokozódó változékonyság már enyhébb panaszokat is okozhat az arra érzékenyeknél. Ekkor a fülledtség is fokozódik, és a kevésbé érzékenyek tünetei is erősebbek lehetnek.

Nyuszicsók, Kép: pixabay
Nyuszicsók, Kép: pixabay

Ilyen légköri helyzetben legtöbben vérnyomás-ingadozást tapasztalnak – ez akár még azok körében is gyakoribbá válhat, akik egyébként nem hajlamosak rá. Természetesen most is sokan hívnak minket a fejfájásos tünetek erősödése miatt, a migrén például kimondottan sokakat érint. Átmeneti javulás előfordulhat, de többek esetében probléma, hogy a panaszok ismétlődő jelleggel jelentkeznek, egy-egy időjárás-változáskor rendszeresen visszatérnek. Náluk mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését!

Hoppá! Sün kelt ki a tojásból! Tüske és Böki összeszűrte… videóval!

Tojásrakó hangyászsün, Kép: pixabay
Tojásrakó hangyászsün, Kép: pixabay

Világraszóló szaporítási eredményt jelentett be a Fővárosi Állat- és Növénykert. A tojásrakó emlősök közé tartozó hangyászsünöknél ugyanis egy életerős, egészséges utód cseperedik. A világon csak nagyon kevés állatkertben foglalkoznak ezekkel az állatokkal, az pedig még ritkább, hogy szaporítani is sikerüljön. Ez még a hangyászsünök őshazájának számító Ausztrália állatkertjeiben is rendkívüli dolognak számít, Ausztrálián kívül pedig csak néhány alkalommal fordult elő hasonló siker. A kicsi jelenleg három hónapos, de a nagyközönség egyelőre még nem láthatja.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívás a hízás

Kifogyhatatlan a téves hitek tárháza a kismamáknál. Most a dohányzást és a hízást vesszük nagyító alá Ratkó Tünde…

4 jó tipp a vérszívók ellen

Előfordulhat, hogy haza már többen érkezünk a kirándulásról, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy az illegális…
1 / 1 483

Receptek

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!