Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és szombaton a napsütés lesz túlsúlyban, folyamatos melegedésre készülhetünk, és csapadék sem érkezik. Vasárnaptól kissé változékonyabb napok következnek, ekkor helyi záporok frissíthetik a levegőt, de a hőmérséklet még ekkor is a kellemes tartományban marad – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A jövő hét közepéig nem érkezik front a térségünkbe, alapvetően kedvezőek lesznek tehát a feltételek a szervezetünk pihentetésére, regenerálódásra. A napsütés hatására energikusabbak lehetünk, de vasárnap és hétfőn a fokozódó változékonyság már enyhébb panaszokat is okozhat az arra érzékenyeknél. Ekkor a fülledtség is fokozódik, és a kevésbé érzékenyek tünetei is erősebbek lehetnek.

Nyuszicsók, Kép: pixabay
Nyuszicsók, Kép: pixabay

Ilyen légköri helyzetben legtöbben vérnyomás-ingadozást tapasztalnak – ez akár még azok körében is gyakoribbá válhat, akik egyébként nem hajlamosak rá. Természetesen most is sokan hívnak minket a fejfájásos tünetek erősödése miatt, a migrén például kimondottan sokakat érint. Átmeneti javulás előfordulhat, de többek esetében probléma, hogy a panaszok ismétlődő jelleggel jelentkeznek, egy-egy időjárás-változáskor rendszeresen visszatérnek. Náluk mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését!

Hoppá! Sün kelt ki a tojásból! Tüske és Böki összeszűrte… videóval!

Tojásrakó hangyászsün, Kép: pixabay
Tojásrakó hangyászsün, Kép: pixabay

Világraszóló szaporítási eredményt jelentett be a Fővárosi Állat- és Növénykert. A tojásrakó emlősök közé tartozó hangyászsünöknél ugyanis egy életerős, egészséges utód cseperedik. A világon csak nagyon kevés állatkertben foglalkoznak ezekkel az állatokkal, az pedig még ritkább, hogy szaporítani is sikerüljön. Ez még a hangyászsünök őshazájának számító Ausztrália állatkertjeiben is rendkívüli dolognak számít, Ausztrálián kívül pedig csak néhány alkalommal fordult elő hasonló siker. A kicsi jelenleg három hónapos, de a nagyközönség egyelőre még nem láthatja.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!