Facebook hozzászólás

Hűsítsük magunkat kívül-belül!

Ismét a maximum felé igyekszik a hőmérő, de ez rendjén is van így, hiszen nyár van. Aki teheti, a vízparton hűsöl, de persze 30 fok felett még ott is nagyon melegünk lehet. Aki pedig dolgozik, vagy szabadság, illetve utazási lehetőségek híján a városban tölti a nyarat, még inkább megsínyli a szervezet számára szokatlan kánikulát. Fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk magunkra!

Limonádé mentával, Kép: weleda
Limonádé mentával, Kép: weleda

Első számú szabály természetesen, hogy igyunk sokkal több folyadékot, mint egyébként. A hidratáláshoz legjobb a víz, de hogy jobban csússzon a napi szükséges mennyiség, 2-3 liter, ízesítsük bátran citrommal, lime-mal, mentával, vagy főzzünk egy nagy kancsó gyümölcsteát és igyuk jéghidegen. Az is fontos, hogy minél több hűsítő hatású ételt fogyasszunk, ilyenek természetesen a nyári gyümölcsök, a görög- és a sárgadinnye, a barack és a bogyós gyümölcsök is. De ha retket, paradicsomot, jégsalátát, zellert, uborkát, spenótot, brokkolit, karfiolt eszünk, akkor is jót teszünk a szervezetünknek. Hasonlóan jólesnek majd a savanyított tejtermékek, a joghurt, a kefír és az aludttej. Viseljünk szellős, természetes anyagokból készült ruhákat, ha sokat vagyunk szabadban, kerüljük a sötét színeket.

Hűsítő vacsi, Kép: weleda
Hűsítő vacsi, Kép: weleda

És azt ugyebár mondanunk sem kell, hogy fokozottan ügyeljünk a testi higiéniára is. Ha tehetjük, zuhanyozzunk reggel és este is. Sok tévhit kering arról, hogy jó-e, ha izzadásgátlót használunk, hiszen az izzadás természetes folyamat, amely azt szolgálja, hogy a testünk hőveszteséget érjen el. De mindennek kellemetlen velejáróit azért kordában kell tartani, és erre a nyári időszakban különösen nagy szükség van. Sokat segít már az is, ha természetes alapanyagokból készült szappant, tusfürdőt használunk.

Vannak termékek, amik az ember és a természet kapcsolatán alapulnak, hogy a válogatott, magas minőségű alapanyagok magától értetődő módon idomuljanak a felhasználókhoz, és könnyedén beépülnek a bőr természetes védőrétegébe.

Hűsítsük magunkat kivül-belul, Kép: weleda
Hűsítsük magunkat kivül-belul, Kép: weleda

Válasszuk akár a rozmaring szappant vagy éppen a levendulás tusfürdőt, a tiszta természetes növényi olajokkal már megalapoztuk a bőrápolást. Emellett mindenképpen tanácsos frissítő spray vagy deo használata. Ezek közül pedig feltétlenül olyat kell választani, amely természetes módon akadályozza meg a testszag kialakulását, anélkül, hogy a bőr működését terhelően zavarná, és elzárná a pórusokat. A megfelelő dezodorok élénkítő aromáival felfrissítik a testet, hűsítenek és jó közérzetet nyújtanak. Figyelj! Legyen környezetbarát, hajtógáz nélküli, pumpás szórófejes!

Ne feledd! A jó nő – és férfi – a kánikulában is ápolt!

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!