>
Facebook hozzászólás

Hűsítsük magunkat kívül-belül!

Ismét a maximum felé igyekszik a hőmérő, de ez rendjén is van így, hiszen nyár van. Aki teheti, a vízparton hűsöl, de persze 30 fok felett még ott is nagyon melegünk lehet. Aki pedig dolgozik, vagy szabadság, illetve utazási lehetőségek híján a városban tölti a nyarat, még inkább megsínyli a szervezet számára szokatlan kánikulát. Fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk magunkra!

Limonádé mentával, Kép: weleda
Limonádé mentával, Kép: weleda

Első számú szabály természetesen, hogy igyunk sokkal több folyadékot, mint egyébként. A hidratáláshoz legjobb a víz, de hogy jobban csússzon a napi szükséges mennyiség, 2-3 liter, ízesítsük bátran citrommal, lime-mal, mentával, vagy főzzünk egy nagy kancsó gyümölcsteát és igyuk jéghidegen. Az is fontos, hogy minél több hűsítő hatású ételt fogyasszunk, ilyenek természetesen a nyári gyümölcsök, a görög- és a sárgadinnye, a barack és a bogyós gyümölcsök is. De ha retket, paradicsomot, jégsalátát, zellert, uborkát, spenótot, brokkolit, karfiolt eszünk, akkor is jót teszünk a szervezetünknek. Hasonlóan jólesnek majd a savanyított tejtermékek, a joghurt, a kefír és az aludttej. Viseljünk szellős, természetes anyagokból készült ruhákat, ha sokat vagyunk szabadban, kerüljük a sötét színeket.

Hűsítő vacsi, Kép: weleda
Hűsítő vacsi, Kép: weleda

És azt ugyebár mondanunk sem kell, hogy fokozottan ügyeljünk a testi higiéniára is. Ha tehetjük, zuhanyozzunk reggel és este is. Sok tévhit kering arról, hogy jó-e, ha izzadásgátlót használunk, hiszen az izzadás természetes folyamat, amely azt szolgálja, hogy a testünk hőveszteséget érjen el. De mindennek kellemetlen velejáróit azért kordában kell tartani, és erre a nyári időszakban különösen nagy szükség van. Sokat segít már az is, ha természetes alapanyagokból készült szappant, tusfürdőt használunk.

Vannak termékek, amik az ember és a természet kapcsolatán alapulnak, hogy a válogatott, magas minőségű alapanyagok magától értetődő módon idomuljanak a felhasználókhoz, és könnyedén beépülnek a bőr természetes védőrétegébe.

Hűsítsük magunkat kivül-belul, Kép: weleda
Hűsítsük magunkat kivül-belul, Kép: weleda

Válasszuk akár a rozmaring szappant vagy éppen a levendulás tusfürdőt, a tiszta természetes növényi olajokkal már megalapoztuk a bőrápolást. Emellett mindenképpen tanácsos frissítő spray vagy deo használata. Ezek közül pedig feltétlenül olyat kell választani, amely természetes módon akadályozza meg a testszag kialakulását, anélkül, hogy a bőr működését terhelően zavarná, és elzárná a pórusokat. A megfelelő dezodorok élénkítő aromáival felfrissítik a testet, hűsítenek és jó közérzetet nyújtanak. Figyelj! Legyen környezetbarát, hajtógáz nélküli, pumpás szórófejes!

Ne feledd! A jó nő – és férfi – a kánikulában is ápolt!

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!