Facebook hozzászólás

Idén semmi sem normális! Kánikula a fagyok után!

Az idei évre jellemző rendkívüli időjárás októberben is folytatódik. A szeptemberi fagyok és fűtési szezon után most igazi nyár köszöntött ránk. Van, ahol a reggeli 6 fokról 30-ra ugrik a hőmérő. 

Hajnali pára Pesterzsébeten, :Kép László Márta
Hajnali pára Pesterzsébeten, :Kép László Márta

Hatalmas anticiklon és afrikai áramlás okoz már megint rendkívüli időjárást. Pár napja sokfelé siratták az országban az elfagyott növényeket, most pedig nem győzünk levetkőzni a déli, koradélutáni órákban. Országszerte nyári hőmérsékleteket mérünk, az Alföld délkeleti részein a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet: a Meteo Klinika műszerei szerdán, Csanyteleken 14:52-kor kánikulai hőmérsékletet, pontosan 30 fokot regisztráltak! A nyári idő a következő napokban is marad, meleg, napos hétvégére készüljünk.

Vénasszonyok nyara, férfi függőágyban, Kép: pixabay
Vénasszonyok nyara, Kép: pixabay

Sokan kérdezik tőlem, hogy jót tesz-e ez az idő az egészségünknek? – mondja Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója. A válasz nem is olyan nyilvánvaló! Természetesen élettanilag jó hatású a sok napfény – akár veszélytelenül napozhatunk is –,

Meghökkentően kockázatos
Kockás az idei ősz igazi slágere. A színekre azt mondhatjuk, hogy valódi, tobzódó ősziesek, de erre még rátesz a kockás, hiszen egy darabon, például kabáron belül, többféle is van belőle.

a szabadtéri programok lehetősége, a tartósan frontmentes idő. Ugyanakkor sokakat megvisel a szokásostól eltérő időjárás, az erőteljes melegedés, a nagy napi hőmérsékletingadozás. Ma is volt olyan hely, ahol egyetlen óra alatt 6 fokot emelkedett a hőmérséklet, ez bizony az erre érzékenyek számára komoly terhelést jelent – magyarázza a meteogyógyász. Nem véletlen a sok fejfájás, vérnyomás ingadozás, koncentrálási panaszok. Szerencsére ezek már személyre szólóan kivizsgálhatók és eredményesen kezelhetők.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!