>
Facebook hozzászólás

Így előzd meg az intim fertőzéseket!

A gyermekvárás életünk egyik legcsodálatosabb időszaka. A várandósság alatti hormonális változások felboríthatják a hüvely egyensúlyát, fogékonyabbá téve a kismamákat a hüvelyi fertőzésekre. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az áldott állapot ideje alatt is fokozottan ügyeljenek az intim testrészeik egészségének megőrzésére.

A kismamák gondtalan gyermekvárást remélnek, és mindennapjaikban is erre törekednek az orvosok, a védőnők – a család segítségével. Az élettani változások azonban gyakran közbeszólnak, hiszen a kezdeti időszakban a hányinger, a hányás, a fáradékonyság, később pedig – többek között – az egyre növekvő pocak kellemetlenségeket okozhat.

Dr. Supák Dorina, Kép: Neutromed
Dr. Supák Dorina, Kép: Neutromed

– Orvosi szempontból kiemelten fontos, hogy a várandósság alatti hormonális változások fogékonyabbá teszik a kismamákat a fertőzésekkel szemben is – emeli ki Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa.

– Az alapvető intimhigiéniás szabályok betartásával és néhány apró praktikával jelentősen csökkenthető a gombás vagy bakteriális fertőzések gyakorisága – mondja a szakértő, majd hozzáteszi, hogy emiatt a napi rutin részévé kell, hogy váljon a lehetséges kockázati tényezők minimalizálása. A várandósság alatt is fogyasszunk legalább napi 2,5-3 liter folyadékot, kerüljük a cukros ételek, italok fogyasztását, használjunk pamut fehérneműt, valamint strandolás, wellnessezést követően a vizes fürdőruhát mihamarabb cseréljük szárazra – hangsúlyozza Dr. Supák Dorina, aki szerint az intim mosakodók és törlőkendők napi egyszeri használata jó szolgálatot tehetnek az egyensúly fenntartásában.

Olyan intim mosakodót kell választani, amelyek a hölgyek minden élethelyzetében megbízhatóaki legyenek. A kismamák akkor választanak jól, ha a termék segít fenntartani a megfelelő pH-értéket, kíméletes, ráadásul friss érzést is nyújt.

7 tévhit a fogamzásgátlásról és a meddőségről
Nagyon sokat olvasunk és hallunk a fogamzásgátlásról és a családtervezésről, ennek ellenére sok téves információ kering velük kapcsolatban a köztudatban. Dr. Lőrincz Ildikóval, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusával összeszedtük a legfontosabbakat.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

HÍREK

1 / 1 164

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!