>
Facebook hozzászólás

Így lehetsz igazi férfi!

A sperma minősége áll a férfi meddőség hátterében a leggyakrabban. Ez önmagában nem egy jó dolog, mégis szerencsésebb, ha nem betegség okozza a gondot, hiszen a sperma minőségén mi magunk is képesek vagyunk javítani, ráadásul nincs is olyan nehéz dolgunk. Ratkó Tünde szülésznő segítségít eligazodni.

Tényleg ekkora a gond?

A férfiak termékenységi problémáival kapcsolatban talán az a legnagyobb baj, hogy nagyon sokan egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy az erősebbik nemmel is lehet gond. Nem is vizsgáltatják ki a férfit, csak abban az esetben, ha az kötelező, és még akkor is csak vonakodva. Ha pedig a pár orvosi segítség nélkül próbálkozik, akkor jellemzően csak a nő tart diétát, figyel arra mit eszik, hogyan mozog, és persze alaposan utána is olvas a lehetőségeinek.

Meztelen férfi, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A szomorú statisztika pedig ez: a világon napjainkban minden negyedik pár meddőséggel küzd. Ezen párok közül 40%-ban a nők, míg 40%-ban a férfiaknál található az a gond, ami a gyermektelenséget okozza. 20%-ban egyéb, külső tényezők tehetőek felelőssé. Vagyis tévhit, hogy a férfiaknál nem lehet gond, az esetek majdnem felében ugyanis épp erről van szó!

Otthoni módszerekkel is tehetünk ellene?

A férfiak meddőségében közre játszhatnak betegségek és genetikai eltérések is. Ezekben az esetekben mindenképpen szükséges a megfelelő szakember segítsége. Ha azonban a gondot nem betegség váltja ki, akkor sokat tehetünk mi magunk is a megoldásért.

Valószínűleg unásig hallottunk már azt, hogy az egészséges életmód az alapja a megfelelő testi működéseknek. Ezt azonban nem lehet eleget ismételni, mert igaz, és mert sokan még mindig nem tesznek magukért semmit. Az egészséges életmódnak két pillére van: az étkezés és a mozgás.

Ratkó Tünde elmondta, hogy az étkezéssel visszük be a szervezetbe azokat az alap építőköveket, melyek az egész rendszer működését biztosítják. Illetve inkább csak vinnénk be, hiszen ma már ez nagyon nem egyszerű. A rohanó életmód és a rengeteg stressz nemcsak a szexuális teljesítményre lehet rossz hatással, hanem a sperma minőségére is, hiszen e két összetevő hatalmas mennyiségű energiát emészt fel.

Segítség! Babát szeretnénk!
Ma már az IR, vagyis az inzulinrezisztencia egy széles körben ismert fogalom, de a tünetekkel kapcsolatban még mindig sok a félreértés. Hogy miért is kell foglalkozni ezzel a betegséggel? Mert sajnos igen könnyen okozhat meddőséget is, így megkeserítheti a babára vágyó nők életét. A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

A bevitt tápanyagok pedig messze nem érik el azt a szintet, mint 50, vagy akár csak 20 évvel ezelőtt. Az élelmiszerek beltartalma folyamatosan csökken, ellenben egyre több tartósítószert, és más vegyi anyagot eszünk meg, gyorsételekkel mérgezzük magunkat, és félkész ételeket veszünk, mert így gyorsabban végzünk. Ez azonban mind hatással van a szervezetünkre, és a megfelelő tápanyagok híján az olyan rendszerek sérülnek először, melyek nem feltétlen szükségesek az életben maradáshoz – és bizony a szaporodás is ide tartozik. A normál spermaképződésér és a normál termékenység fenntartásáért ezért érdemes olyan vitaminkészítményt választani, melyben szerves kötésű (citrát, glükonát) anyagok vannak és komplex, hiszen így az egészséges életmód első fele, vagyis a tápanyagbevitel igen jól megoldható.

A mozgás tekintetében ma már tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres, nem túlzásba vitt (vagyis heti 2-3-szor 30 perc) mozgás jelentősen javítja a sperma minőségét. Érdekes, hogy az intenzívebb edzés, vagyis a heti 3-4 szer végzet több, mint 60 perces mozgás eredménye nem jobb, mint a közepesen intenzív mozgásé. Fontos azonban kiemelni, hogy ahogyan az étkezés esetében, a mozgásnál sem elég egy-egy hétig sportolni, utána pedig várni a csodát. A mozgásnak is rendszeresnek kell lennie, hiszen a spermaképzés folyamata majd 3 hónapot vesz igénybe, vagyis eddig minimum mindenképp szükséges folytatni a kiemelt tápanyagbevitelt, valamint a mozgást is!

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!