Facebook hozzászólás

TÚL NAGY A HASAD

Így nem akarok gyereket tőled!

A férfi 100 kiló alatt csak karácsonyfadísz – tartja egy mondás, amivel azért van „némi” gond. Egyrészt hozzájárul a testkép torzulások létrejöttéhez, másrészt azt a téves nézetet erősíti, hogy a férfiaknak el kell érnie egy bizonyos súlyt ahhoz, hogy komolyan vegyék őket. Ez pedig komoly hátrányt jelenthet a gyermekvállalás terén, amit mindenképpen tisztázni kell.

Sportos férfi, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A macis pasi és a gyerek

Nagyon sok nő ódzkodik a “kigyúrt” férfiaktól, sőt, sokan egyenesen a pocakos pasikat részesítik előnyben. Ez addig a pontig nem is gond, amíg a pocak kicsi, amikor azonban már nem az, vagy gondok jelentkeznek, akkor újra kell értelmezni a rendszert.

A hasi zsír kialakulása a korra jelentkező gond, amit azonban egyszerűen lehet orvosolni, csupán egészségesen kell étkezni, és mozogni kell. E két tényező pozitívan hat mindenre a szervezetben, kezdve az emésztéstől egészen a nemzőképességig. Erre pedig szükség is van, hiszen ma már ritka, hogy egy férfi a húszas évei elején válik apává, jellemzőbb a harminc éves korszak közepe – vége, amikorra a hasi zsír a mozgáshiány és az egészségtelen életmód miatt megjelenik. De tisztázni kell, hogy a pocak, a túlsúly nemcsak esztétikai probléma, hiszen a hasi zsír hormontermelő egységként is üzemel – mindkét nem esetében.

Pocakos pasi, közeli, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ösztrogén dominancia

Az ösztrogén egyike a női nemi hormonoknak. Azonban nem csak a nők szervezetében található meg, ahogyan a tesztoszteron sem csak a férfiak szervezetében jelen lévő hormon. Fontos szerepet játszik a szervezet egészséges működésének fenntartásában, de csak egy bizonyos mennyiségig. Amennyiben szintje túlságosan megemelkedik, akkor bár gondokat okoz, mind a hölgyek, mind a férfiak esetében, melynek egyik velejárója a meddőség kialakulása – mondja Ratkó Tünde szülésznő.

A hasi zsír pedig úgy kapcsolódik ide, hogy ösztrogénazonos anyagot termel. Ez nem jelent tetemes mennyiséget, amíg a pocak nem túl nagy, azonban beleszól az egyensúlyba, ha a túlsúly már komolyabb.

Amit a pasik berkanak...

Szexis férfi, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hogy nemcsak egyetlen anyag felelős a megfelelő termékenységért, azt szinte mindenki tudja. Mégis, ha a férfiakról van szó, akkor a cink az egyetlen, amit valóban komolyan vesznek, és hajlandóak is szedni, pedig önmagában ez az egy ásványi anyag kevés, másokra is szükség van a jó eredményekhez.

Egészséges ételek és tápanyagok

Innentől lesz érdekes a kérdés. A férfiak normál termékenysége  tehát elcsúszik akkor, ha nem étkeznek egészségesen, és nem mozognak kellően sokat. De azzal, hogy visszaállítjuk az ideális súlyt, és egészségesen kezdünk el élni, a legtöbb esetben nem tudjuk helyrehozni a nemzőképességben esett csorbát. Ennek oka, hogy a bevitt tápanyagmennyiség nem elegendő ahhoz, hogy orvosolja a kialakult gondot. Ennek nem az az oka, hogy nem eszünk eleget, hanem az, hogy a tömegtermelésnek, vegyszerezésnek, műtrágyázásnak köszönhetően az élelmiszerek beltartalma jelentősen csökkent.

A normál termékenység visszaállításához és fenntartásához tehát szükség lehet segítségre, ami tápanyagpótlás formájában oldható meg. Ott azonban figyelni kell a tápanyagok kötési formáira. A zöldségekben, gyümölcsökben ugyanis a tápanyagok zöme szerves, biológiailag aktív kötési formákkal van jelen, így azok hasznosítása a szervezet számára egyszerű. A táplálékkiegészítőkben azonban sajnos szervetlen formában vannak jelen az anyagok, amik hasznosulása így igen alacsony. Tehát olyan készítményt kell keresni, melyben az anyagok biológiailag aktív formában vannak jelen. Ez praktikusan -citrát és -glükonát kötéseket jelent, melyek segítségével a hasznosulásuk is 80 %-kal jobb lesz.

Emellett fontos, hogy úgynevezett komplex készítményt válasszunk. A természetben bizonyos anyagok elválaszthatatlanul vannak jelen. Ilyen például a cink és a réz vagy a C-vitamin és a vas. Ezek az anyagok segítik a másik felszívódását, beépülését, így fokozva azok hasznosulását.

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Babákkal dalolnak az idősek

Nagy-Britanniában egyre több olyan kezdeményezést indítanak útjára, ami a generációk közötti szakadék áthidalására…

Megint liftezik a vérnyomásod egész hétvégén!

Hosszú idő után végre vége szakad a frontokkal terhelt időszaknak, és elmondható, hogy nyugodtabbra fordul az idő…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

Receptek

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!