Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Itt az ősz, és húz a csúz

A hétfői kettősfrontot követően frontmentes időszak kezdődik. A változó mennyiségű napsütés mellett számottevő csapadék a következő napokban nem lesz, és erős szél sem rontja a komfortérzetet. A hűvös reggeleket követően kellemes hőmérsékletre melegszik a levegő, és úgy tűnik, hogy ez most több napig így is marad, tehát szép őszi időre készülhetünk – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Keddre elhagyta térségünket a kettősfront. Sok eső hullott belőle, de most nem ez, hanem a nagy napi hőingás, az alacsony minimumhőmérséklet okozza majd a panaszokat. Mivel felhőzet nem gátolja az éjszakai kisugárzást, napközben pedig a napsugárzás útjába nem áll semmi, ezért akár 15 fok különbség is lehet a reggeli minimum és a délutáni maximumhőmérsékletek között. A vérnyomásunk ezt nehezen bírja, és az ízületi bántalmak is felerősödnek a hűvös hajnalokon.

Séta az őszi lombok alatt, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A vérnyomásosok mellett tehát az ízületi fájdalmakkal küzdők is egyre gyakrabban keresnek meg minket azért, hogy könnyebben viseljék az időjárás hatásait. Egy-egy, végtagfájdalmakkal induló napot még viszonylag könnyen át lehet vészelni, azonban ha ezek a tünetek rendszeresen, és egyre erősebben lépnek fel, akkor már javasolt többek között meteogyógyász tanácsát kérni. A meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben tud segíteni az érintetteknek, hiszen ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 158

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!