Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Itt az ősz, és húz a csúz

A hétfői kettősfrontot követően frontmentes időszak kezdődik. A változó mennyiségű napsütés mellett számottevő csapadék a következő napokban nem lesz, és erős szél sem rontja a komfortérzetet. A hűvös reggeleket követően kellemes hőmérsékletre melegszik a levegő, és úgy tűnik, hogy ez most több napig így is marad, tehát szép őszi időre készülhetünk – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Keddre elhagyta térségünket a kettősfront. Sok eső hullott belőle, de most nem ez, hanem a nagy napi hőingás, az alacsony minimumhőmérséklet okozza majd a panaszokat. Mivel felhőzet nem gátolja az éjszakai kisugárzást, napközben pedig a napsugárzás útjába nem áll semmi, ezért akár 15 fok különbség is lehet a reggeli minimum és a délutáni maximumhőmérsékletek között. A vérnyomásunk ezt nehezen bírja, és az ízületi bántalmak is felerősödnek a hűvös hajnalokon.

Séta az őszi lombok alatt, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A vérnyomásosok mellett tehát az ízületi fájdalmakkal küzdők is egyre gyakrabban keresnek meg minket azért, hogy könnyebben viseljék az időjárás hatásait. Egy-egy, végtagfájdalmakkal induló napot még viszonylag könnyen át lehet vészelni, azonban ha ezek a tünetek rendszeresen, és egyre erősebben lépnek fel, akkor már javasolt többek között meteogyógyász tanácsát kérni. A meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben tud segíteni az érintetteknek, hiszen ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!