Facebook hozzászólás

Jó ég, kiszáradtam!

Sokan jól ismerik a száraz bőr kellemetlen érzését. Bár szokás mondani, hogy elsősorban télen, a fűtéstől, az otthon száraz levegőjétől vagy éppen a szeles időjárástól szárad ki a bőrünk, de a nyári események, fürdőzés, napozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy felboruljon az egyensúly, és a szép, hidratált, telt bőrsejtjeink összehúzódjanak, viszkető, zavaró érzést okozva. Megint másokat az évszakok váltakozása visel meg, mindegy, hogy éppen hidegből lesz meleg, vagy fordítva, a bőr reakciója azt váltja ki, hogy csökken a komfortérzetünk.

Bőrünk a legnagyobb kiterjedésű szervünk, és egyben az első védelmi vonal a baktériumok, a környezetszennyezés és más irritáló anyagok ellen, tehát mindenképpen törődnünk kell azzal, hogy jó állapotban legyen. Az egészséges bőr puha és rugalmas, ha könnyen kiszárad, durva, repedezett lesz, és viszket.

Nő arca és keze tusolás után, Kép: weleda
Kép: weleda

A bőr védelmi funkciója annak hidratáltságával függ össze. A lipidréteg csökkenése összefügg a bőr vízvesztésével, ez vezet a bőrszárazsághoz. A száraz bőr inkább csak kényelmetlen, de nem is igazán szép látvány, a tartós bőrszárazság ráncokat, vonalakat mutathat a bőrön, s ily módon még öregítheti is külsőnket. Jó hír, hogy a bőrszárazság általában valamilyen környezeti hatásra alakul ki, s ily módon teljes egészében vagy nagyrészt kezelni is tudjuk.

Sokan vannak, akik zuhanyozás után kezdenek kellemetlen érzést tapasztalni, ennek oka, hogy Magyarországon a víz általában kifejezetten keménynek mondható. Ehhez jön még a fűtési szezon elindulása, vagy a szeles idő, és még az sem ritka, hogy valakinek a tünetei annyira fokozódnak, hogy aludni sem tud a viszkető, érzékeny bőrétől. Megint másokat a munkában, tanulásban, koncentrálásban zavar az, hogy semmi másra nem tudnak gondolni, csak a viszketésre. Ilyenkor első számú szabály, hogy ne használjuk szárító hatású szappant, ha tehetjük, rövidebb ideig tusoljunk, és azt se túl forró vízzel, és persze használjunk megfelelően hidratáló testápolókat.

Testápolás, Kép: weleda
Kép: weleda

A testápoló használatáról kétféleképpen vélekednek az emberek: van, aki elkötelezett, és bármikor kitartóan keni be magát, akár naponta többször is. A másik csoportba tartozók nem annyira szeretik a bőrükön a kencéket, ragacsosnak érzik, melegük lesz tőle. Nekik még inkább jó hír, hogy van megoldás, megtalálhatják személyre szabottan azt a testápolót, amely igény szerint hidratál, regenerál, revitalizál, legyen szó akár különösen érzékeny bőrről is. Ezek a termékek úgy működnek, hogy összhangba kerülnek a használójukkal, és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. A vadrózsa és a citrus illatú hidratál, a homoktövis és a gránátalma regenerál, a ligetszépe új élettel tölt meg, a mandulás testápolót pedig kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják. Ezeknek a termékeknek igazi élmény lesz a használata, ráadásul villámgyorsan segítenek a sejtek újjászületésében, a bőr minden esetben sokkal simább és feszesebb lesz.

Így kezelhetők a leggyakoribb bőrhibák
Ősszel sokkal inkább előtérbe kerülnek a különféle bőrproblémák, hiszen ilyenkor fokozatosan fakul a barna bőrszín, aminek jótékony hatása a bőrhibák elfedése. De melyek a leggyakoribb bőrproblémák, és mit tehetünk ellenük?
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!