Facebook hozzászólás

Jönnek-mennek a frontok, mi meg megszenvedjük!

Nem meglepő módon az első tavaszi hónap melegrekordokkal indított, helyenként 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet az ilyenkor szokottnál. Most úgy tűnik, lassú változás kezdődik a most érkező hidegfront mögött.

Éger, Kép: pixabay
Éger, Kép: pixabay

− Aktívabb ciklontevékenységre és gyakori frontátvonulásokra készülhetünk a következő napokon. A sort egy pénteken érkező hidegfront indítja, ezt követően vasárnap már egy meleg okoz megterhelő humánmeteorológiai helyzetet. A változékonyra és hűvösebbre forduló idő sok időjárás-érzékeny ember szervezetét megviseli – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Meteogyógyászatilag is két pólusa lesz az országnak – mondja a szakember. Az északnyugaton élők már csütörtök estétől számíthatnak a hidegfronti hatások megjelenésére, ingadozik a vérnyomás, gyakoriak lesznek a fejfájásos és görcsös panaszok. Délkeleten ezzel szemben még pár napig a melegedés okoz terhelést az arra érzékenyeknél, majd az ország ezen részein is lassú lehűlés kezdődik.

− Ilyen változékony helyzetben sokan keresnek fel bennünket tartós, szűnni nem akaró időjárás-eredetű panaszokkal, melyeken korszerű meteogyógyászati eszközeinkkel segítünk nap mint nap −teszi hozzá Pintér Ferenc.

Nehéz napokra készülhetnek az allergiások is, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje országszerte magas, helyenként a nagyon magas szintet is elérheti a pollenkoncentráció.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!