Facebook hozzászólás

Jövőre 30 iskolában lesz golfoktatás

A program keretében az általános iskola alsó tagozatában tanuló fiatalok kifejezetten kezdők oktatására kifejlesztett golf tanítási módszerrel és igen tetszetős, könnyített felszereléssel vághatnak neki a golf alapok elsajátításának. 

A magyar golf születésének centenáriumát 2011-ben ünneplő Magyar Golf Szövetség (MGSZ) egy jövőbe tekintő bejelentéssel köszöntötte az Év Golfozóit a 100 éves ünnepségsorozatot lezáró díjátadón. A Ryder Cup European Development Trust Fund pályázatán elnyert támogatás keretében 30 golf készlet használatbavételével 2012-ben útjára indulhat az Iskola Golf Program, amelynek célja az utánpótlás bázis jelentős léptékű szélesítése – értesült a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálata.

Nagyszerű, a jövőre nézve igen jelentős bejelentéssel kezdődött a Magyar Golf Szövetség 2011. évi díjátadó ünnepsége. Sugár András, az MGSZ elnöke elmondta: „A százéves múlttal rendelkező magyar golfsportnak biztosítva látszik a jövője is, már ami az utánpótlás bázis szélesítését illeti. A szövetség ugyanis elnyerte a Ryder Cup European Development Trust Fund pályázatát, amelynek keretében 30 úgy nevezett SNAG (azaz „Start New At Golf”, vagyis kezdj újat a golfban elnevezésű) golf készletet vehet használatba a 2012-ben induló Iskola Golf Program beindításához.”
A program keretében az általános iskola alsó tagozatában tanuló fiatalok kifejezetten kezdők oktatására kifejlesztett golf tanítási módszerrel és igen tetszetős, könnyített felszereléssel vághatnak neki a golf alapok elsajátításának. Az MGSZ a projekt beindítását és a tanárok kiképzését segítő oktatót és a tornateremben is használható SNAG golf felszereléseket térítésmentesen biztosítja az iskolák részére. Továbbá, képzést indít a programban résztvevő testnevelők oktatására, akiknek lehetősége nyílik az iskolai golfoktatás, illetve golfszakkör elindítására. A cél az, hogy évente 30 iskolából minél több fiatalt lehessen bevonni a programba, amelynek működését a támogatást biztosító Ryder Cup European Development Trust Fund évente ellenőrzi az általa támasztott követelményrendszernek megfelelően.

Annak érdekében pedig, hogy az olimpiai szereplés is megvalósulhasson, az MGSZ csatlakozott 5 kiváló fiatal golfozóval a Héraklész Programhoz, továbbá életre hívta a jelenleg működő junior válogatott mellett a „Jövő Csillagai” csapatot. Ez utóbbi utánpótlás válogatott keretbe a legtehetségesebb 9-14 éves játékosok kerültek be, akikkel szakemberek csoportja foglalkozik. Remélhetőleg néhány év alatt sikerül egy olyan ütőképes válogatottat kinevelni, amelynek tagjai a nemzetközi versenyeken, beleértve az ötkarikás játékokat is, méltóképpen képviselhetik hazánkat.

Mindezek a jövőbe mutató elképzelések és programok hivatottak biztosítani, hogy olyan kiváló golfozókkal büszkélkedhessen a magyar golfsport, mint azok a nagyszerű sportemberek, akik december 8-án kimagasló éves teljesítményük jutalmaként elnyerték az Év Golfozója címet.

A Magyar Golf Szövetség minden esztendőben öt kategóriában – férfi, női, junior, senior férfi és senior női – díjazza azokat a játékosokat, akik a ranglistán, a Magyar Bajnokságon, a Magyar Kupán, a Nyílt Magyar Bajnokságon, a Senior Ősz versenyen, a junioroknál pedig a Junior Touron elért helyezései alapján, valamint az Európai Golf Szövetség versenyein szerzett eredményei szerint a legjobbnak bizonyulnak. Végül, az Év Golfklubja rangos elismerést az a klub nyerheti el, amelyiknek a játékosai az esztendőben a legtöbb pontot gyűjtötték a ranglista helyezések alapján.

A 2011-es esztendő legjobbjai:

Férfi kategória – Kővári Dániel, Old Lake Golf & Country Club (Ranglista 1., Magyar Bajnokság 1., Magyar Kupa 2.)
Női kategória – Batta Krisztina, Pannonia Golf & Country Club (Ranglista 1., Magyar Bajnokság 5., Nyílt Magyar Bajnokság 10.)
Junior kategória – Németh Olivér, Budai Golf Club (Ranglista 1., Junior Magyar Bajnokság 3., Junior Nyílt Bajnokság 8., Junior Tour 1., Magyar Kupa 2., Unicredit Slovak Junior Open 4.)
Senior Férfi kategória – Dr. Takács János, Old Lake Golf & Country Club (Ranglista 2., Senior Magyar Bajnokság 2., Magyar Kupa 4., Senior ősz 2., Croatian Senior Championship 18.)
Senior női kategória – Szűcs Gabriella, Birdland Golf & Country Club (Ranglista 1., Senior Magyar Bajnokság 1., Senior Ősz 1., Magyar Kupa 1., Croatian Senior Championship 1., Slovakian Senior Championship 3.)
Az Év Golfklubja – Budapest Highland Golf Club & Academy

Végezetül, Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke bejelentette, hogy a 2011-es esztendő végén, tisztelegve a 100 éves magyar golf hagyományai előtt, az MGSZ megalapítja a Magyar Golfhírességek Csarnokát, azaz a Hungarian Golf Hall of Fame-t azzal a céllal, hogy a sportág nagyjait díjazza, és a jelen-, valamint az utókor elé példaképül állítsa őket. Az első két díjazott a sportág két élő legendája: Szlávy Tibor (a „100 éves a magyar golf” könyv írója és szerkesztője, a Magyar Golf Szövetség korábbi, a Magyar Senior Golfozók Társaságának jelenlegi főtitkára) és Dr. Krasznai András (a Magyar Senior Golfozók Társasága által átadott, az „Évtized Embere” című kitüntetés birtokosa, az Magyar Senior Golfozók Társaságának tiszteletbeli elnöke, az Magyar Golf Szövetség Etikai Kódexének szerkesztője, az MGSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke). Mindketten a magyar golf elkötelezett hívei és támogatói, akik több évtizede szolgálják a sportágat, és öregbítik annak mind hazai, mind nemzetközi hírnevét a fair play szellemiségét képviselve mind a pályán, mind az élet más területein.

forrás: Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!