Facebook hozzászólás

Katasztrofális évszakváltás

A nem normális időjárású év újabb meglepetése: rendkívüli erejű hidegbetörés vet véget a nyári időnek. Rendkívüli volt az ősz kezdete is, hetek óta 6-8 fokkal melegebb van az ilyenkor megszokottnál. De ez most duplán megbosszulja magát: hirtelen zuhanunk át a nyárból a késő őszbe, mindez egy hétvége alatt!

Visszapillantó, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Jövő hét elejére már orkán erejű szelek, majd helyenként hajnali fagyok is várhatók. A szervezetünket extrém terhelés éri, a halálos kimenetelű következményekkel fenyegető infarktusok és sztrókok kockázata nagyon magas lesz!

Pénteken még a kánikula körüli hőmérsékleteket élvezhetjük, de az északnyugaton élők már megérezhetik a prefrontális hatásokat. Szombaton vonul át felettünk a markáns hidegfront, esővel, széllel, erős lehűléssel.

Az igazi feketeleves azonban hétfőn érkezik egy újabb fronttal, viharos, helyenként orkánerejű szelekkel erős lehűlés jön, késő őszi hőmérsékletekkel. A viharos változás a legtöbb ember szervezetét kikészíti, a kevésbé érzékenyek is nehéz napok elé néznek. Vegyük számba, hogy környezetünkben kire kell fokozottan odafigyelnünk, hogy rosszullét, infarktus vagy sztrók gyanúja esetén időben tudjunk orvosi segítséget kérni! Érdemes mindenkinek követnie a meteogyógyászati figyelmeztetéseket – tanácsolja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Rodeózz be az őszbe!
Semmit nem szelídül a divat idén ősszel sem! Lehet, hogy színeiben követik a trendet a brit uralkodóház hölgyei, de hogy nem ilyen formában veszik majd fel, az is biztos. Vadulnunk kell, farmeros, fényes, ezüstös formákban és színekben pompázunk, hogy képzeletbeli szilaj famerfeleségek, csábító vadmacskák, sejtelmesen elérhetetlen hölgyeknek tűnjünk 2018 őszén! Rajta, hölgyeim!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!