Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még fokozódik is, ami azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap helyenként a 37 fokot is elérheti az árnyékban mért hőmérséklet! Frissítő záporokra, zivatarokra csak egy-két helyen van esély, a forróság csak a jövő hét elején mérséklődik. Addig a szél sem segít az extrém meleg elviselésében – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Most nem frontok terhelik a szervezetünket, ugyanis tartós anticiklon alakítja az időjárást, azonban éppen emiatt tudott kialakulni ez az afrikai forróság térségünkben. Ráadásul már nem csak napközben van nagyon meleg, hanem az éjszakák sem hoznak felfrissülést: a nagyvárosokban nem ritka, hogy hajnalra 25, 26 fokig hűl csak a levegő. Ezt a tartós hőterhelést még az egészséges szervezet is nehezen viseli!

Kutya labdázik a vízben, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A krónikus betegek és a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek, de szinte mindenki megtapasztalhatja a forróság terhelő hatását. A déli órákban kerülendő a tűző napsütés, fontos, hogy hűvös, árnyékos helyen töltsük a legmelegebb órákat! A napszúrás és a hőguta veszélye mellett a kiszáradás kockázata is rendkívül nagy. A tartós igénybevétel a fejfájást is fokozhatja, illetve nagyon sokan keresnek fel minket keringési panaszokkal is! Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!