Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még fokozódik is, ami azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap helyenként a 37 fokot is elérheti az árnyékban mért hőmérséklet! Frissítő záporokra, zivatarokra csak egy-két helyen van esély, a forróság csak a jövő hét elején mérséklődik. Addig a szél sem segít az extrém meleg elviselésében – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Most nem frontok terhelik a szervezetünket, ugyanis tartós anticiklon alakítja az időjárást, azonban éppen emiatt tudott kialakulni ez az afrikai forróság térségünkben. Ráadásul már nem csak napközben van nagyon meleg, hanem az éjszakák sem hoznak felfrissülést: a nagyvárosokban nem ritka, hogy hajnalra 25, 26 fokig hűl csak a levegő. Ezt a tartós hőterhelést még az egészséges szervezet is nehezen viseli!

Kutya labdázik a vízben, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A krónikus betegek és a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek, de szinte mindenki megtapasztalhatja a forróság terhelő hatását. A déli órákban kerülendő a tűző napsütés, fontos, hogy hűvös, árnyékos helyen töltsük a legmelegebb órákat! A napszúrás és a hőguta veszélye mellett a kiszáradás kockázata is rendkívül nagy. A tartós igénybevétel a fejfájást is fokozhatja, illetve nagyon sokan keresnek fel minket keringési panaszokkal is! Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!