Facebook hozzászólás

Kis szemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére

Egyre többen fordulnak orvoshoz légúti betegségekkel, influenzával. Sokan tudják már, hogy az ilyen megbetegedések kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatás-mentes módszer is. 

Kép:Wikipédia

„A légszennyezettség az utóbbi évtizedekben egyre komolyabb problémát okoz, a legrosszabb helyzetben a nagyvárosok vannak. A légutak szűkületével járó krónikus tüdőbetegségek és a tüdőrák kockázata egyértelműen összefügg a 2,5 mikronnál kisebb részecskék okozta légszennyezéssel. A városi levegőben, a gyermekek fejmagasságában a levegőszennyező részecskék koncentrációja 500 000-szeres a magashegyi levegőhöz képest. Az ősszel és az influenza járványok idején jelentkező légúti megbetegedések, illetve a légúti allergiák kiváltó oka is szinte mindig a levegő minőségében (vírusok, baktériumok, gombaspórák, belélegzett allergének, dízelkorom, stb.) keresendő. (Budapesten ezer ember idő előtti halálát is okozhatta a szálló por szennyezettség csak az 2014-ben. A többi hazai nagyvárosban sem jobb a helyzet.)

Régóta tudjuk, hogy légzőszervi betegségek esetén bizonyos éghajlati jellegzetességek elősegítik a gyógyulást. A természetes sóbarlangok klímája, illetve a tengeri levegő gyógyítja a légzőszerveket, ezért az asztmás és allergiás betegeknek, valamint a gyakran „megfázó” pácienseknek kimondottan ajánlott. Krónikus légzőszervi betegeim visszajelzései is ezt bizonyították ez elmúlt 28 év során.

Mit tud a só?
A sós levegő gyógyító, szépítő hatását már az ókorban is ismerték. Asztmásoknak, tüdőbetegeknek, bőrbajokkal küzdőknek, de még a prosztataproblémásoknak is ajánlott a sóterápia. Gyógyító hatásáról most szakembert kérdeztünk.

A barlangokban és a tenger mellett élvezhető levegő tulajdonságainak reprodukálására ugyanakkor a telített sóoldat és a sókristályok is képesek. A sólámpák és sótéglák kizárólag esztétikai hatásával szemben azonban az Indiso SPELEO terápia hatékonysága abban rejlik, hogy a száraz, nagy sűrűségű hatóanyag könnyen belélegezhető, a részecskéi rendkívül kis méretűek. A különlegesen tiszta NaCl-aeroszol megfelelő, kúraszerű használat esetén biztosítja az egyedülálló gyógyhatást.

A terápia számos légúti betegség esetében javasolt: krónikus hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, asztma, szénanátha és más légúti allergiák, mandulagyulladás, tüdőgyulladás utáni rehabilitáció, krónikus légúti szűkülettel járó megbetegedések (COPD), mukoviszcidózis, hörgőtágulat, tüdőtágulás, torokgyulladás, dohányzással összefüggő megbetegedések esetében, de krónikus bőr problémák (ekcéma, pikkelysömör) esetén is kedvező hatású volt.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!