Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Kisütött a nap – mégsem örülhetünk!

A borús, esős idő helyét a napsütés veszi át, mégsem lehet felhőtlen az örömünk. Az éjszakai lehűlés és a délelőtti gyors melegedés nagyon megterhelő lesz, ráadásul szerdán még front is érkezik!

Úgy tűnik a következő napokon hosszabb időre kisüt a nap, és újra melegszik a levegő, a hét második felében már 22-23 fokos maximum-hőmérsékleteket is mérhetünk.  A hőérzetünk ennél alacsonyabb lesz a gyakran megerősödő északi szél miatt, de ennek ellenére ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni. A derült idő negatívuma, hogy a következő 1-2 napon a hajnalok nagyon hidegek lesznek, helyenként fagypont alá hűl a levegő, ezt leginkább az ízületesek érzik majd meg – mondja a meteogyógyász.

Virágzó repce, Kép: pixabay
Menjünk a szabadba, és gyönyörködjünk! A repceföldek már virágba borultak, Kép: pixabay

A frontérzékenyeknek szerdáig kedvez az idő, de a nagy napi hőingás nagyon sok időjárás-érzékeny ember szervezetét megviseli majd. Ilyenkor sokan keresik fel Klinikánkat kínzó fejfájással, nagyon gyakori panasz a vérnyomás-ingadozás, és a megszokottnál többen panaszkodnak keringési problémákra.  A hideg reggeleken fokozódó ízületi bántalmakra is fel kell készülni, de szerencsére ezek a panaszok még a délelőtt folyamán mérséklődnek, és megszűnnek. Az erős északi szél amellett, hogy jelentősen rontja hőérzetünket, és fokozza a fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet okozhat. Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Így parkolj a reptéren! Tippek az ünnepek előtt, és után!

Előzetesen, online foglalhatunk parkolót a Liszt Ferenc Repülőtéren már az ünnepek előtt, sőt egy csomó változás jön a nyárra! Ezzel egyszerűsödik, és kényelmesebb is lesz az utazásunk. Júniustól pedig tovább bővülnek a parkolók. A Budapest Airport összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!