Facebook hozzászólás

Kolumbiából jöttem, mesterségem címere a tánc

A zumba egy nagyszerű mozgásforma, ami összehozza az embereket, kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat egyaránt. Ez a mozgásforma Kolumbiából származik, de Amerikából terjedt el, és vált korszakalkotóvá a maga nemében. Magyarországon majd 500 aktív és hivatalos zumba oktató tevékenykedik, így bátran lehet állítani, hogy több ezres rajongótábora van már ennek a táncos fitness formának.

Az amaZINg Events by Zumba csapata azon dolgozunk, hogy ez a rengeteg oktató egy összetartó közösséget alkosson. Rendezvényeikre igyekeznek olyan külföldi neves oktatókat elhívni, akiktől kollégáik is szívesen tanulnak, és akiknek koreográfiáira vendégeik is lelkesen táncolnak. A névalkotás is innen  fakad. Szerettek volna valami pozitív szót használni, amit össze tudunk kötni a zumbával. A ZIN szórészlet a Zumba Instructor Networkre utal, ezt a képesítést birtokolja minden hivatalos oktató.

Karolina és Edina, Kép: amaZINg Events by Zumba
Karolina és Edina, Kép: amaZINg Events by Zumba

A Zumba különlegessége abból fakad, hogy nem pusztán egy edzésforma. Nemcsak addig tart az edzés, amíg szól a zene, hanem közösséget épít, és barátságok születnek, miközben keményen égnek a kalóriák.

Ettől lesz idén hangos a szépségipar
A szépségiparban járatosak számára ismerősen csenghet a K-beauty, azaz a koreai típusú szépségápolás, de a Harajuku stílus szerelmeseinek a J-beauty jelenséget sem kell magyarázni, amely a japán vonalat takarja. A 2019-es év azonban a C-Beauty-ról fog szólni – állítja a világ egyik leggyorsabban növekvő szépségápolási márkája. Ez annyira új kifejezés, hogy még a Wikipedia-n sem szerepel!

Teréki Karolina egyenesen a zumbának köszönheti, hogy egy lelkileg megterhelő időszakot könnyebben vészelt át, ráadásul az alakja is pozitív irányba változott. Nem utolsó sorban pedig, rengeteg embert megismert. Ha nincs a zumba, évekkel ezelőtt nem botlott volna Edinába, akivel egy bulin ismerkedett meg.

Edina kiskorától kezdve ha zenét hallott, már járt a lába, így a több órás irodi munka után megváltás volt számára a zumba felfedezése. Két perc alatt győz meg bárkit arról, hogy ez a világ egyik legjobb mozgásformája, mert szerinte zumbázni mindenki tud, csak van aki még nem próbálta.

A lányok szenzációs bulikat szerveznek. 2018-ban például Steve Boedt ZES volt a nőnapi meghívott, aki továbbképzést tartott az oktatóknak, majd utána egy teltházas Zumba Masterclasst rendeztek.

 

 

Idén is szeretnénk kedveskedni a zumba szerelmeseinek nőnapkor, hiszen javarészt hölgyek vesznek részt az órákon. Idén két nagyszerű oktató érkezik hozzájuk, Benjamin Richard és Rogrigo Angello. Ők is tartanak egy továbbképzést, majd jöhet a több órás buli Angyalföldön!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Remek a bridzs az Alzheimer-kór ellen

Világszerte az egyik legnépszerűbb kártyajáték a bridzs – számtalan klub létezik, ahol a játékosok kellemesen…

Már nem vágjuk ki a rezet!

Furcsa dolog a rézhiány. A gondot az jelenti, hogy különösen jellemző tünetei nincsenek, így felismerése is…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!