Facebook hozzászólás

METO KLINIKA

Közeleg az óraátállítás és az erős front!

Noha a hét legvégéig még nem érkezik front, vasárnap az óraátállítással már elkezdődik a szervezetünket érő nagyobb terhelés. A szokatlan meleg hétfőig velünk marad, ami azt jelenti, hogy délutánonként továbbra is 20 fok feletti maximumokat mérhetünk. Helyenként ugyan tartós ködfoltok is előfordulnak, azért a legtöbb helyen a napsütésnek jut a főszerep, és csapadék sem alakul ki. A jövő héten azonban erős lehűlés várható – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A frontmentes idő már két hete tart, a napsütésnek pedig sokan örülnek. A hőérzet kellemes, azonban a délelőtti gyors melegedés idején sokaknál tapasztalható vérnyomás-ingadozás, illetve enyhébb rosszullét is. A vasárnapi óraátállítás pedig felboríthatja a bioritmust és alvászavarokat okozhat – ez egyéni érzékenységtől függően akár egy hétig is eltarthat! Ráadásul a közelgő hidegfrontra rá kellene pihenni, ugyanis extrém terhelés éri a szervezetünket a jövő hét elején!

Óraátállítás, Kép: PParchív-sajtóanyag
Kép: PParchív

A vérnyomáspanaszokkal élők nagyon nehéz időszak előtt állnak! Már ez a szokatlan meleg is igénybe vette a szervezetüket, ehhez társulnak az óraátállítás okozta ingadozások, a markáns hidegfront pedig rendkívüli igénybevételt fog  jelenteni! A szívbetegek különösen veszélyeztettek.

− A nagy változásokra könnyebb rákészülni kipihent szervezettel, és akár egy kivizsgálással felmérni a szervezetünk állapotát. Az érintetteknek érdemes bejelentkezni, hiszen az imént említett panaszok egy meteogyógyászati kivizsgálás után a legtöbb esetben eredményesen kezelhetők – magyarázza a szakember.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…
1 / 1 505

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

HÍREK

1 / 1 159

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!