Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már fagyos helyek is, és általában délután is hűvös az idő. A napsütés ugyan legalább javít valamit a helyzeten, és a viharos szél is mérséklődött, de a késő nyárias idő egyelőre nem tér vissza. Az előrejelzések szerint vasárnap kezdődik egy rövid melegedés, de hétfőn délután egy újabb hidegfront ennek is véget vet egy időre – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Az átvonult hidegfront mögött újabb front tehát még több napig nem érkezik, a hűvös idő és a nagy napon belüli hőingadozás többféle panaszt okozhat az érzékenyebbeknél. Délelőttönként gyorsan emelkedik a hőmérséklet, az arra hajlamosak főleg ilyenkor tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást és enyhébb keringési panaszokat. Ezzel együtt fennáll a megfázás veszélye is, és ha legyengült az immunrendszerünk, akkor nagyon könnyen megfázhatunk. A szervezetünk időjárás-változásokkal szembeni ellenállóképessége különösen könnyen sérül az ilyen napokon.

Lonc, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Megfigyelhető, hogy ezekben az időszakokban megugrik azoknak a száma, akik keringési panaszokkal és általános gyengeséggel összefüggésben keresnek fel minket. Abban az esetben, ha a tünetek több napig fennállnak, még az életminőség romlása is zavaró lehet, ezzel együtt a szokásosnál ingerlékenyebbekké, nyűgösebbekké válhatunk. Ajánlott felkeresni ezekkel a panaszokkal a meteogyógyászt, és részt venni egy kivizsgáláson. Egy ilyen kivizsgálás sok esetben tud segíteni az érintetteknek, hiszen ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Készülj az őszre, kedvesem!

Ciklámen és fokföldi a teraszon, Kép: László Márta
Ciklámen és fokföldi a teraszon, Kép: László Márta

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek reggelente. Vigyük a növényeket védett helyre, és elő az őszi díszekkel is, hogy hangulatosabb legyen a szeptember.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!