Facebook hozzászólás

KITÖRÉS VASALÓVAL

Így kell lefogyni a tavaszi nagytakarítással!

Végre, itt a május, eljött az ideje, hogy a természettel együtt otthonunk és testünk is újjáéledjen a téli lazításból! Bár a legtöbbünknek borsódzik a háta a nagytakarítástól, egy kis motivációval ez a mumusnak számító tevékenység is kiváló lehetőséget nyújthat arra, hogy átmozgassuk magunkat. Ha valaki pedig szeretné még magasabb szintre emelni a takarítással járó testmozgást, a www.mozogjtobbet.hu oldalon izgalmas, mégis könnyen a mindennapi életünkbe építhető kihívásokat találhat.

Sokszor nem is gondolnánk, de a takarítás bizonyos elemei önmagukban is elég komoly edzésnek számítanak: a mosással és teregetéssel például óránként 70 körüli kalóriát, míg a porszívózással akár 190 kalóriát is elégethetünk. Így a lakás tavaszi kicsinosítása mellett mi is fittebbé válhatunk, anélkül, hogy észrevennénk, hogy mozgunk. Ha a kötelező feladatok után pedig marad még bennünk erő, nyomjunk le néhány fekvőtámaszt, és máris megnöveltük az elégetett kalóriamennyiséget – ajánlja a mozo gjtobbet.hu egyik kihívása.

Lássunk még néhány tippet arra, hogyan tehetjük még fittebbé a tavaszi nagytakarítást!

Porszívózás, Kép: mozogjtobbet.hu
Kép: mozogjtobbet.hu

Porszívózás + guggolás

Az egész lakás felporszívózása nem a leghálásabb feladat, sőt, ha tényleg alaposak akarunk lenni, akár egy órán keresztül vagy még tovább is tarthat. Ilyenkor vigasztaljon minket az, hogy ez annyit tesz, mintha negyedórán keresztül guggolásokat csináltunk volna. Sőt, ha ezt utána meg is tesszük, az máris olyan, mintha 30 percig guggoltunk volna!

Felmosás + felülés

A felmosás legalább olyan jó edzésnek minősül, mint a porszívózás, hiszen egy húszperces felmosással is rendesen átmozgathatjuk magunkat. Ha pedig végeztünk vele, de még ég bennünk a vágy egy kis extra mozgásra, csináljunk meg 50 felülést, amíg szárad a padló.

Függönycsere + nyújtás

Az ablak előtt ágaskodás talán nem éget el sok kalóriát, de jó alkalom a nyújtásra. A hát, a has és a karok izmainak ellazítása után pedig ne maradjon ki a guggolásban elfáradt izmok ellazítása sem, nehogy húzódás legyen a tavaszi nagytakarítás vége!

Stresszt okoz a felmosórongy

Felmosóeszközök, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Generációk óta fontos része az éves rutinnak a tavaszi nagytakarítás. Ehhez kapcsolódóan végzett kutatást a Rendi.hu, hogy megismerje, hogyan viszonyulnak a magyarok a tavaszi nagytakarítás – és általában a takarítás kérdéséhez. A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek nagy része nagyon sok energiát fektet otthona tisztán tartásába, de a tavaszi nagytakarítás például tízből hat embernél kimondottan megterhelő és stresszes.

Vasalás + kitörés

A ruhák, az ágyneműk vasalásával a hátunkat és karjainkat edzhetjük, de ezután legyen újra a deréktól lefelé lévő izmoké a főszerep: végezzünk el 30-30 kitörést a bal és a jobb lábbal is.

Portörlés + plankelés

A portörlés se utolsó a sorban, ha átmozgató takarításról van szó: fél óra portörlés húsz-huszonöt percnyi plankeléssel ér fel, ami elsőre talán soknak tűnik, de ha több blokkban csináljuk meg, akkor könnyen teljesíthető, és közben kikapcsolódásként akár tévézhetünk vagy zenét is hallgathatunk.

Szabadság + cardio

Ha már csillog-villog a lakás, eljött az idő arra, hogy a munka jutalmaként kimozduljunk a szabadba. A tavaszi nagytakarítás után menjünk el futni vagy biciklizni; ha pedig időnk engedi, hagyjuk el a várost, és menjünk el kirándulni, hogy a lakásunk mellett az egészségünk is kiviruljon a tavasz beköszöntével.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Ez az igazi rezsicsökkentés

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak,…

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…
1 / 348

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!