>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Lehangoló napok jönnek

A novemberi idő visszatért a rendes kerékvágásba, ami most nem feltétlenül kedvező számunkra. Ugyan nagy változások nem történnek, de ez az eseménytelen idő ilyenkor azt okozza, hogy a reggeli köd már tartósan is megmarad, és gyakran egész nap nyirkos a levegő. A hőmérséklet sem emelkedik már mindenhol 10 fok fölé, reggel pedig akár 0 fok alá is hűlhet a levegő. Szerdán meg eső is jöhet – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A hét első felében nem jön tehát front, a problémákat a nyirkos, fényszegény idő okozza. A hőmérséklet is többnyire már kellemetlen, és emiatt egész nap jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi panaszok. A lehangoló napokon csökken a teljesítőképességünk, és fáradékonyságot, ok nélküli álmosságot tapasztalhatunk. Gyengül az immunrendszerünk, ráadásul a kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények. Nagy igénybevételnek vagyunk tehát kitéve!

Novemberi köd az erdőben, Kép: flickr
Kép: flickr

− A tünetek egyénenként nagyon változatosak lehetnek, azonban abban egyformának bizonyulnak, hogy sokszor egész nap, de akár napokon keresztül is fennállhatnak. Tartósan alacsony a komfortérzet és a teljesítőképesség. Sokan panaszkodnak nálunk ilyenkor álmosságra, fáradtságra is. Az érintettek számára azonban jó híreink vannak, mert az említett tünetek ma már a legtöbb esetben eredményesen kezelhetők egy meteogyógyászati kivizsgálást követően  – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 164

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!