Facebook hozzászólás

MOST ELDOBOD...

Lelki okok egy hólyaghurut mögött

Csíp, viszket, éget? A hólyaghurut a gyakori, nőknél fellépő, és rendszeresen visszatérő betegségek egyike. Nem hinnénk, de a fertőzés az egyik oka, hogy túl sok antibiotikumot fogyasztunk, ezáltal már sok kórokozó rezisztenssé vált a gyógyszerekre. Dr. Simon Fiala Ágnes homeopata orvos, pszichoterapeuta ezért azt javasolja, próbáljuk megkeresni inkább a betegség okát, amely lehet testi, de lelki eredetű is!

Hólyaghurut, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A hólyaghurut a nőknél gyakrabban jelentkező fertőzés, mivel rövidebb a húgycsövük, így könnyebben érik el a baktériumok a hólyagot. A szakértők szerint amennyiben gyakran szenvedünk a fertőzéstől, az a legfontosabb, hogy találjuk meg az okát. Ez lehet hormonális, de okozhatja inzulinrezisztencia, cukorbetegség, akár a változókor, de új partner is.

− Ha minden szervi okot kizártunk, mégis állandóan visszatérő hólyaghuruttal küzdünk, érdemes lehet megvizsgálni a lelki hátterünket. A távol-keleti gyógyászatban a húgyhólyag a megalázottság szerve. Tapasztalatok is azt mutatják, hogy ha bántalmaznak valakit – akár csak szavakkal is – és utána hólyaghurut jelentkezik, akkor az ok lelki részről is keresendő – magyarázta Dr. Simon Fiala, aki hozzátette, ennél a betegségnél többféle kiegészítő kezelést biztosít a homeopátia.

Homeopátiás szerek szexuális zavarokra – ezek a leghatékonyabbak!

Női mell felülről, ágyban fekve, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Libidócsökkenés, potenciazavarok? Többnyire szervi oka van, de lelki vagy még inkább a szellemi-testi-lelki energetikai egyensúly harmóniájának a zavara okozza. Ez utóbbi esetben tud sokat segíteni a kis golyócskákkal is egy jól képzett homeopata.

− Amennyiben a beteg forró, égető érzést tapasztal, az arsenicum albumból készült homeopátiás szert kell alkalmazni. Görcsös fájdalom, és fájdalmas vizeletkiürítés esetén a kőrisbogárból (cantharis) készült szert. Nőgyógyászati beavatkozás utáni hurut esetén a staphysagria a választandó homeopátiás szer. Ez az úgynevezett nászutas betegség szere is, azaz akkor alkalmazzuk, ha intim együttlét után jelentkeznek a tünetek, gyakran kimutatható fertőzés nélkül. Természetesen, ha véres a vizelet, erősen görcsöl a has, vagy a tünetek nem javulnak, azonnal forduljunk orvoshoz – javasolta a doktornő, aki azt is hozzátette, ahogy minden betegségnél, itt is fontos lenne, hogy megpróbáljuk megelőzni a baj.

Intim együttlét után ürítsük ki a hólyagot, ezzel mossuk át a húgyvezetéket, tartja a népi bölcsesség. Aki hajlamos a fertőzésre, megelőzésként fogyasszon sok folyadékot. A tőzegáfonya kapszula vagy lé jó a megelőzésre, mert megakadályozza a baktériumok megtelepedését a hólyag és a húgyvezeték falán. A fitoterápiában is használt echinacea gyógynövény homeopátiás szerként is hasznos lehet kezdődő tüneteknél.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!